Aktier: Fokus på Unibrew og thanksgiving i positiv åbning

Det danske aktiemarked har taget hul på torsdagen med små udsving, og resten af dagen kan omsætningen også fortsætte med at være mindre end normalt, idet amerikanerne holder fri på grund af thanksgiving.

Torsdag morgen har de danske investorer imidlertid de seneste kvartalstal fra Royal Unibrew at forholde sig til, idet bryggeriet onsdag aften har præsenteret sit regnskab for årets første ni måneder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Ved markedsåbning stiger det ledende aktieindeks herhjemme, C20 Cap, med 0,2 pct. til indeks 956,57. Det følger efter en onsdag, hvor eliteindekset dykkede sammen med kollegerne rundt om i Europa.

- Handelsdagen i Europa var primært præget af en lidt sur stemning - på trods af gode flash PMI-tal, som på europæisk niveau var bedre end sidste måned og bedre end forventningerne.

- Dagen i dag bliver nok relativ stille, fordi "storebror" spiser kalkun, og fordi Opec-landene og Rusland forhandler videre frem mod deadline i næste uge.

- Rygter fra forhandlingerne peger på, at det især er Iran og Irak, der har svært ved at tilslutte sig aftalen, forklarer chefstrateg Henrik Drusebjerg fra Carnegie i en skriftlig kommentar.

Kigges der bort fra de makroøkonomiske og mere politiske forhold begynder stilheden at sænke sig over aktiemarkederne, idet de fleste selskaber har offentliggjort resultater, og regnskabssæsonen derved så småt synger på sidste vers.

REGNSKAB FRA ROYAL UNIBREW

Torsdag morgen har de danske investorer imidlertid de seneste kvartalstal fra Royal Unibrew at forholde sig til, idet bryggeriet onsdag aften har præsenteret sit regnskab for årets første ni måneder.

I perioden har Royal Unibrew blandt andet løftet sit driftsoverskud med 6,5 pct. til 825 mio. kr. trods en sløj sommer med køligt vejr.

- Det er et tilfredsstillende resultat, vi kommer med både på omsætning og indtjening, siger Henrik Brandt, der er administrerende direktør i Royal Unibrew, og fremhæver, at bryggerikoncernen har haft dårligt vejr i august.

Bryggeriet, som falder 4,8 pct. til 282,70 kr., justerer forventningerne opad, så det nu venter et driftsoverskud i den høje ende af intervallet 935-985 mio. kr.

Efter regnskabet har Nordea desuden sænket kursmålet for bryggeriaktien med 20 kr. til 350 kr., men banken holder ved sin købsanbefaling.

Blandt eliteaktierne er der nyt fremme om Nordea, der falder 0,3 pct. til 74,10 kr. Banken har ifølge en undersøgelse Danmarks mindst loyale kunder, skriver Børsen med baggrund i en måling fra Loyalty Group.

FLS STIGER SAMMEN MED RÅVAREPRISER

Ingeniørselskabet FLSmidth, der stiger 1,2 pct. til 298,50 kr., kan glæde sig over medvind fra stigende råvarepriser - herunder kobber som torsdag morgen bliver handlet 2,9 pct. højere til 5903,50 dollar per ton.

Vestas har også vind i sejlene og stiger 0,8 pct. til 443,60 kr. Det kan eksempelvis skyldes, at Donald Trump i et interview har været mere blød i tonen omkring klimaaftalen fra Paris, som han tidligere har været klar til at forlade. "Det vil jeg lige kigge på", siger den kommende præsident i et interview med New York Times.

ATLANTIC PETROLEUM GÅR OP

Uden for eliteindekset stiger færøske Atlantic Petroleum med 3,5 pct. til 11,90 kr., efter at olieselskabet har aflagt regnskab for tredje kvartal, som viste et underskud på 11 mio. kr.

Selskabet fik tidligere i år et nødlån på 8 mio. pund af British Oil & Gas, der skal sikre den fremtidige drift i de næste tre år og bruges til at undersøge mulighederne for at udvide porteføljen af oliefelter, hvor selskabet primært har kig på Østeuropa og Eurasien.