Aktier: Fokus på Nordea og rygstød fra rekordsættende USA

Efter at Nordea har fremlagt sit seneste årsregnskab fra morgenstunden, ser storbanken ud til at kunne gå en positiv torsdag i møde, ligesom det er tilfældet med flere af de andre danske selskaber.

ARKIVFOTO: REUTERS/Ints Kalnins/File Fold sammen
Læs mere
Foto: © Ints Kalnins / Reuters

Onsdag lukkede det amerikanske aktiemarked nemlig med pæne stigninger, og særligt Dow Jones-indekset fik stor opmærksomhed takket være sin passering af niveauet 20.000 for første gang.

Torsdag morgen ser den positive stemning ud til at fortsætte, da amerikanske aktiefutures peger mod stigninger på mellem 0,2 og 0,4 pct.

Flere iagttagere vurderer, at det er forventninger til en økonomisk fremgang i USA - foranlediget af præsident Donald Trump - som i øjeblikket har en afsmittende effekt på aktierne. Men det er chefstrateg Bjarne Breinholt Thomsen fra Nordea ikke helt enig i.

»Det er nemt at sige, at det er Trump og hans opsigtsvækkende udmeldinger, som løftede aktierne i går. Men efter vores bedste overbevisning skal man se efter de væksttal, der kommer her i januar,« siger han.

Chefstrategen nævner, at hvis man kigger på de foreløbige nøgletal i forhold til forventningerne målt ud fra de såkaldte surprise-indeks, så ligger de på det højeste niveau i seks år.

»Så ud over at Trump kommer med en masse idéer, får vi en del tal ind fra realøkonomien, der generelt er positive. Derudover vælter det ind med regnskaber fra USA, som ser gode ud og overgår forventningerne. Og det er ifølge min mening årsagerne til den pæne reaktion på aktiemarkedet,« siger Bjarne Breinholt Thomsen.

»I forhold til i dag har der været rigtig pæne aktiekursstigninger i Asien her til morgen, så der er ingen grund til ikke at tro, at vi ikke også får en fin dag i dag,« tilføjer Nordeas chefstrateg.

FOKUS PÅ NORDEA

Blandt de danske selskaber, hvis eliteindeks C20 Cap onsdag gik frem med 1,3 pct. til 1041,77, kommer der torsdag til at være fokus på Nordea.

Inden åbning har banken leveret et bedre end ventet resultat for fjerde kvartal af 2016, hvilket især var forbundet med positive overraskelser for både indtægterne og nedskrivningerne.

Ifølge Sydbanks analytiker Mikkel Emil Jensen kan regnskabet betyde at Nordea skal op i torsdagens handel og klare sig bedre end det generelle marked. Onsdag steg Nordea 2,8 pct. til 83,25 kr.

I telesektoren har TDC, som onsdag gik frem med 0,4 pct. til 38,30 kr., fået hævet sit kursmål til 41 kr. fra 34,50 kr. af Nordea, fremgår det af Bloomberg News. Anbefalingen er fortsat ?hold?.

Derudover har NNIT, som onsdag fremlagde regnskab, fået sænket sit kursmål af Morgan Stanley til 185 kr. fra 200 kr., mens anbefalingen fortsat er ?ligevægt?. Det fremgår af Bloomberg News.

NNIT-aktien faldt onsdag med 6,2 pct. til 182 kr.