Aktier: Fokus på medicinalsektoren og Nets

Det danske aktiemarked ventes at åbne stort set uændret i regnskabssæsonens efterdønning, men med et fokus på medicinalsektoren, som torsdag præsterede godt på de europæiske og amerikanske børser.

Derudover ventes en artikel i Financial Times at sætte spot på Nets.

- Pilen peger helt fladt her til morgen, som vi også kan se i Asien.

- Jeg vil holde øje med, om medicinalsektoren kan holde momentum efter en rigtig flot dag torsdag, hvor biotek trak de europæiske og amerikanske aktier op, efter at en pipeline-nyhed fra Novartis har sat fokus på sektoren, som sagtens kan holde et stykke tid endnu, siger senioraktierådgiver i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen.

Det asiatiske marked er fredag morgen lettere positivt med små stigninger på det japanske marked i intervallet 0,2-0,3 pct. og det kinesiske med 0,1 pct., mens de amerikanske aktiefutures handles med en stigning på 0,1 pct. og følger torsdagens positive tendens på det amerikanske aktiemarked.

De tre toneangivende indeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, lukkede torsdag med stigninger på 0,3-1,0 pct., efter at USA's finansminister, Steven Mnuchin, gav et forsigtigt håb til investorerne med et løfte, om at en detaljeret plan for skattereformer er på vil til at gennemføres ved årets udgang.

Det danske eliteindeks steg torsdag med 1,1 pct. til 1174,98 på regnskabssæsonens sidste dag, hvilket var mere end de europæiske kolleger. Biotek-sektoren trak op med Novo Nordisk som frontløber i en 2,3 pct.-stigning til 298 kr., og sektoren kan også fredag komme i fokus.

På den første dag uden regnskaber kan Nets, der torsdag steg 1,6 pct. til 154,50 kr., også komme i fokus, efter at Financial Times fredag har kunnet fortælle, at betalingsserviceselskabets bestyrelse inden længe ventes at træffe en beslutning om, hvorvidt der skal indgås eksklusive forhandlinger med henblik på et muligt salg af virksomheden.

Avisen nævner den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman som favorit til at løbe med Nets til en pris på mere end 31,5 mia. kr.

UBS har hævet sit kursmål på Topdanmark-aktien til 225 kr. fra 199 kr., mens det schweiziske finanshus torsdag hævede anbefalingen af Tryg til "køb" fra "neutral" og kursmålet til 155 kr. fra 138 kr.

Topdanmark steg torsdag med 1,4 pct. til 244, mens Tryg steg med 3,7 pct. til 144,40 kr.

SAS, som torsdag steg med 4,8 pct. til 15,30 kr., kan ligeledes komme i fokus på fredagens aktiemarked, efter at de har undgået en varslet pilotstrejke fra danske og norske SAS-piloter, fordi flyselskabet har indgået en treårig overenskomst med sine svenske piloter.

Derudover kommer der fredag nyt fra SCFI-indekset, der bruges som indikator for rateniveauet for de store containerrederier, og det kan betyde fokus på A.P. Møller-Mærsk, som torsdag steg med 0,3 pct. til 12.880 kr. for selskabets B-aktie.

/ritzau/FINANS