Aktier: Fokus på Genmab, Nordea og sidepapirer

Det danske aktiemarked åbner onsdag højere på ryggen af en positiv afslutning på de amerikanske børser tirsdag aften og stigende europæiske markeder onsdag morgen.

Foto: Bax Lindhardt

Eventuelle nye målinger fra Storbritannien i dagens løb kan svinge markederne.

»Den store BBC transmitterede debat i aftes foran 6000 tilhørere i Wembley Arena endte ifølge iagttagere uden nogen klar vinder og i aften afholder Channel 4 den sidste tv-debat,« oplyser Sydbank i en morgenkommentar og fremhæver, at de seneste meningsmålinger fortsat peger på et tæt løb med en telefonmåling, der siger 45 pct. til "remain" og 44 pct. til "leave". En online målingen fra YouGov siger 41/40, og sidste gang man spurgte de samme folk hed den 45/45 pct.

Betting bureauerne er dog fortsat overbeviste om et "remain".

»Hvis man anvender Bloombergs indikator for bookmakernes odds siger den 79,4 pct.'s sandsynlighed for et "remain",« oplyser Sydbank.

Det danske C20 Cap-indeks endte tirsdag 0,5 pct. højere og stiger onsdag efter ti minutters handel 0,2 pct. til 999,69.

SALGSTAL FRA GENMAB

Genmab stiger 0,7 pct. til 1145 kr. efter at have offentliggjort salgstal for selskabets nyligt lancerede kræftsmiddel Darzalex onsdag inden børstid.

Darzalex solgte for 35,69 mio. dollar i sidste måned, hvilket er en fremgang på 8,5 pct. i forhold til måneden før.

Det viser data fra det amerikanske analysehus Symphony Health, som dækker over salget via institutionelle salgskanaler til blandt andet hospitaler og lægeklinikker, der er offentliggjort hos Bloomberg.

Hos Sydbank er salgstallene for maj fuldstændig på linje med det ventede.

»Salget ligger tæt på mine forventninger. Jeg noterer mig, at Darzalex igen viser en opadgående tendens, efter at vi så lidt svage salgstal i april, hvor der var et fald på 9 pct.,« siger aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen.

Salget i maj er dog lavere end i marts, som fortsat er den måned med det højeste salg siden lanceringen sidste år.

Her lød salget på 36,1 mio. dollar, og for de første fem måneder har salget været på 164 mio. dollar. Genmabs egne forventninger til salget for hele året er på 400-450 mio. dollar. Sydbanks analytiker regner selv med et salg på 550 mio. dollar for 2016, hvilket blandt andet skal hjælpes af en lancering på det europæiske marked, hvor midlet for nylig er blevet godkendt. Han venter en opjustering af Genmabs egne Darzalex-forventninger senere i år.

Helt i top af C20 ligger Nordea, der er tirsdag oplevede et kursfald på 0,9 pct. Onsdag stiger aktien 1,2 pct. til 62,85 kr., hvilket placerer aktien i C20-toppen.

Coloplast stiger 0,4 pct. til 489,30 kr. Selskabet holder onsdag kapitalmarkedsdag i Minneapolis i USA, hvor der blandt andet vil være fokus på, hvad selskabet siger om de langsigtede vækstmuligheder.

NYT FRA SIDEPAPIRER

Medicoselskabet Ambu køber op i Israel, hvor det har købt firmaet Etview Medical for 16 mio. dollar på gældfri basis. Selskabet ejer såkaldt luftvejstuber, der har indbygget kamera til engangsbrug. Købet skal godkendes af det israelske selskabs aktionærer, men forventes at være på plads i fjerde kvartal af Ambus finansår.

Ambu åbner i 261,50 kr. efter et fald på 0,4 pct.

Sanistål stiger 4,2 pct. til 74 kr. efter at have solgt sit tyske datterselskab Hepa Wälzlager, der blandt andet sælger kuglelejer, til den tyske koncern Zitec. Som følge af frasalget opjusterer Sanistål forventningerne til årets overskud med 10 mio. kr. og regner nu med et driftsoverskud før skat og renter på 90 mio. kr.

Helt ude i yderkanten af fondsbørsen kan også Topsil få opmærksomhed. Der har blandt flere aktionærer været utilfredshed med det frasalg, som Topsil gennemførte i sidste uge, hvor det midt i en budkrig valgte at gennemføre et salg af sin siliciumforretning til Globalwafers fra Taiwan for et trecifret millionbeløb.

Flere aktionærer har efterfølgende klaget over beslutningen og krævet en ekstraordinær generalforsamling, og nu er der sket endnu en drejning i forløbet, da Erhvervsstyrelsen er gået ind i sagen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra kinesiske National Silicon Industry Group (NSIG), som var taberen i kampen om Topsil, da selskabets bud på virksomheden blev forbigået.

Topsil stiger 1,1 pct. til 0,29 kr.

/ritzau/FINANS