Aktier: Fokus på bankgiganter i fladt amerikansk marked

Wall Street indleder onsdagens aktiehandel stort set uændret, idet de tre toneangivende aktieindeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, ligger og svinger mellem fald og stigninger på 0,1 pct.

Læs mere
Fold sammen

Det er særligt regnskaber fra amerikanske bankgiganter, der blev offentliggjort tirsdag aften og onsdag morgen, der er i fokus i dagens handel.

Efter børsluk tirsdag kom der regnskab fra både chipproducenten Intel og finanshuset JPMorgan, og begge regnskaber bliver taget negativt imod ved markedsåbning onsdag.

Intel rapporterede et overskud per aktie på 0,64 dollar, mens analytikerne havde forventet et overskud på 0,59 dollar per aktie, ifølge en prognose-indsamling foretaget af Bloomberg News. Den kortvarige gode stemning blev hurtigt skudt i jorden, da selskabets topchef, Brian Krzanich, på den efterfølgende telekonference præsenterede skuffende vækstmål på det kinesiske marked.

Hos JPMorgan var regnskabet for tredje kvartal skuffende, da omsætningen dykkede 6 pct., mens overskuddet per aktie endte på 1,32 dollar mod forventningen om et overskud på 1,38 dollar per aktie.

Efter ti minutters handel falder Intel og JPMorgan henholdsvis 3,2 pct. til 31 dollar og 2,2 pct. til 60,22

Til gengæld er der mere positive takter at spore hos Bank of America, der før børsåbning onsdag leverede regnskab for tredje kvartal.

Banken, som er USA's næststørste långiver, kunne i kvartalet præstere en indtjening per aktie på 0,37 dollar mod analytikernes forventning om en indtjening på 0,33 dollar per aktie. Og selv om bankens indtægtspost faldt med 2,4 pct. til 20,9 mia. dollar i kvartalet, har også den overgået analytikernes forventning, som lød på 20,2 mia. dollar.

Det sender Bank of America-aktien op med 1,7 pct. til 15,79 dollar i onsdagens handel.

Endeligt er der også regnskabsnyt fra den største amerikanske boliglångiver, Wells Fargo, der i tredje kvartal leverede et resultat per aktie på 1,05 dollar, hvilket var nogenlunde som ventet. Wells Fargo falder 2 pct. til 50,81 dollar.

- Dette er stilhed før regnskabssstormen, og investorerne venter stadig på at få et klarere billede af, hvordan virksomhederne ser på årets sidste kvartal. Forhåbentlig bliver billedet mere tydeligt, når flere selskaber kommer med regnskab, siger Hugh Grieves, der er fondschef hos Milton Group, til Bloomberg News.

Det er fortsat usikkerhed om den kinesiske økonomi, der lægger en dæmper på aktieglæden og er med til at skabe volatilitet på markedet, vurderer Grieves.

- Risikoen for en global recession stiger i takt med, at nyhederne fra Kina bliver mere og mere negative. Hver gang der kommer ny data, både positiv og negativ, ryger stemningen lynhurtigt fra den ene ekstrem til den anden, tilføjer Hugh Grieves.

Selvom usikkerheden fra Kina fortsat spiller ind, holder det ikke chipproducenten Sandisk fra at holde kursfest. Selskabet har indledt fusionsforhandlinger med konkurrenterne Micron og Western Digital, og det er noget, investorerne tager godt imod. Aktien stiger 12,3 pct. til 69,34 dollar efter kort tids handel.

På nøgletalsfronten blev der forud for børsåbning offentliggjort statistik for udviklingen i detailsalget og producentpriserne i september. Begge tal skuffede en smule, idet detailsalget kun steg 0,1 pct. mod en ventet stigning på 0,2 pct, mens producentpriserne faldt 0,5 pct., hvilket var mere end det forventede fald på 0,2 pct.

Senere på dagen er der statistik for amerikanske forretningslagre samt den månedlige Beige Book, der giver et øjebliksbillede af centralbankens vurdering af den amerikanske økonomi på regional plan.

Efter børsluk vil streamningtjenesten Netflix offentliggøre regnskab for tredje kvartal. Onsdag stiger aktien 1,4 pct. til 111,26 dollar.

/ritzau/FINANS

 

Jonas Mathiesen Bang +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk