Aktier: Første skridt taget mod rekorder igen på Wall Street

Det amerikanske aktiemarked tager et forsigtigt skridt tirsdag eftermiddag mod at overgå sine tidligere rekorder.

Læs mere
Fold sammen

Efter kort tids handel stiger S&P 500-indekset med 0,1 pct., og det samme gør Dow Jones-indekset. Også Nasdaq-indekset stiger, men det er marginalt mindre end de to indekskolleger.

Tirsdagens indledende stigninger følger, efter at de tre indeks mandag lukkede med små stigninger og derved fortsatte den seneste tids rekordrække.

- Lysten til at investere i risikoaktiver fortsætter, konstaterede chefstrateg Chris Weston fra IG over for Marketwatch inden markedsåbning, hvor handlen med futures primært indikerede små plusser fra start.

Blandt de amerikanske selskaber kigger investorerne tirsdag blandt andet mod rejseportalen Tripadvisor, som sent mandag kom med lidt skuffende udsigter for 2017. Det sender tirsdag fra handelsstart aktien nem med 14,5 pct.

Fra rejsebranchen er der også kommet nyt fra Priceline, som ligeledes har haft mere end svært ved at leve op til markedets forventninger. Det giver ved markedsåbning et kursfald på 9,1 pct.

Regnskabsnyt er der også kommet fra Crocs, der er kendt for sine kulørte gummitræsko. Selskabet solgte mere end ventet i det seneste kvartal, men til gengæld er de fremtidige forventninger ikke helt på linje med analytikernes. Investorerne takserer dog regnskabet til et plus på 0,3 pct.

Endelig har medicinalselskabet Valeant Pharmaceuticals været på banen med regnskab for sit seneste kvartal, hvor resultaterne lå over markedets forventninger. Og selv om selskabet samtidig måtte nedjustere sine forventningerne til 2017, ser investorerne ud til at være tilfredse med regnskabet, da de sender aktien op med 13,8 pct.