Aktier: Første fald i syv handelsdage

De amerikanske aktier afbrød endnu en god stime og faldt mandag. De foregående seks dage havde ellers budt på fin fremgang og flere rekorder i S&P 500-indekset og Dow Jones, men mandag tog investorerne en puster og sendte de toneangivende indeks ud i fald.

De amerikanske aktier afbrød endnu en god stime og faldt mandag. De foregående seks dage havde ellers budt på fin fremgang og flere rekorder i S&P 500-indekset og Dow Jones, men mandag tog investorerne en puster og sendte de toneangivende indeks ud i fald. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

S&P 500 faldt 0,4 pct. til 2564,98, Dow Jones-indekset tabte 0,2 pct. til 23.273,96, mens det teknologi- og biotektunge Nasdaq-indeks klarede sig værst med et fald på 0,6 pct. til 6586,83.

Med til at pifte stemningen var meldinger i Wall Street Journal om, at der vil blive sat et loft på den populære 401(k)-opsparingsordning for amerikanske lønmodtagere som led i de skattereformer, der er undervejs. Præsident Donald Trump har dog afvist det.

»Det føles som om, at markedet tager et hvil efter at have sat rekorder. Folk er stadig optaget af selskabernes regnskaber, og vi regner helt klart med skattelettelser. Men med hver dag, der går, ser vi en ende på ting, der var tænkt til at balancere lettelserne, og i dag var det 401(k)-planerne,« siger aktiechef Ian Winer fra Wedbush Securities til Marketwatch.

Præsidenten trak også overskrifter, da han mandag udtalte, at han er »meget, meget tæt« på at udnævne sit valg til chef for centralbanken, Federal Reserve.

Især teknologi- og industriaktier klarede sig dårligt i mandagens handel, og et af de største fald gik til General Electric, der med et dyk på 6,3 pct. fik sin største børsnedtur i mere end seks år. Det skyldtes sænkede kursmål fra en række finanshuse oven på GE's skuffende regnskab fredag, hvor aktien ellers steg 1,1 pct. Risikoen for lavere udbytte blev mandag fremhævet af bankerne som årsagen til deres køligere syn på GE-aktien, skriver Reuters.

Også legetøjsmageren Hasbro havde en hård dag. Selskabet faldt 8,6 pct., da dets prognose for julesalget skuffede oven på den nylige konkurs i butikskæden Toys"R"Us. Hasbro faldt 8,6 pct., mens Barbie-producenten Mattel faldt 3,2 pct.

/ritzau/FINANS