Aktier: Første årsregnskab står til belønning tirsdag

De amerikanske aktier kigger frem mod en positiv start tirsdag, efter at de noterede sig moderate fald i mandagens handel.

Futures indikerer stigninger på mellem 0,5 og 0,6 pct. fra start for de tre toneangivende indeks godt halvanden time før start.

Investorerne har ingen væsentlige nøgletal at forholde sig til, men til gengæld er tirsdag første handelsdag i den nye regnskabssæson, efter at aluminiumsproducenten Alcoa efter markedets lukketid mandag rapporterede sine tal for fjerde kvartal og hele sidste år.

Og det var umiddelbart positiv læsning for investorerne. Alcoa leverede således en justeret indtjening per aktie på 0,33 dollar i fjerde kvartal, hvilket var godt 20 pct. bedre end analytikernes forventninger, der ifølge estimater fra Bloomberg News lød på 0,27 dollar per aktie.

Resultatet blev skabt på baggrund af en omsætning på 6,4 mia. dollar mod ventet 6,05 mia. dollar blandt analytikerne. Alcoa ser derudover en pæn vækst i aluminiumsmarkedet i 2015, og den cocktail takserer investorerne til en stigning på 1,1 pct. til 16,34 dollar i formarkedet.

Handelsplatformen Amazon.com er desuden i positivt lys, efter at den Amazon-producerede tv-serie Transparent løb med to Golden Globes natten til tirsdag. Derudover har Citigroup løftet sin anbefaling af Amazon til "køb" fra tidligere "neutral".

Amazon-aktien stiger med 2,3 pct. til 298 dollar i formarkedet.

Markedet er dog fortsat generelt presset af yderligere fald i olieprisen, der nærmest ikke synes at ville tage ende. Tirsdag eftermiddag er prisen på en tønde af den amerikanske referenceolie (WTI) til levering i februar nede på 44,88 dollar, og dermed hænger usikkerheden fortsat som en tung sky over markederne.