Aktier: Følger formentlig i Europas grønne spor

De amerikanske aktier ventes at følge i fodsporene på Europas positive trend, når klokken på Wall Street onsdag ringer ind til en ny handelsdag.

Læs mere
Fold sammen

Futures for Dow Jones-indekset, for S&P 500-indekset og for Nasdaq-indekset indikerer alle en stigning på 0,4 pct.

Endnu engang skal investorerne onsdag forholde sig til den øgede sandsynlighed for en amerikanske renteforhøjelse i december, efter at den amerikanske beskæftigelsesrapport fredag overraskede positivt og dermed skubbede en renteforhøjelse endnu tættere på.

På selskabsfronten er detailkæden Macy's kommet med salgstal for tredje kvartal forud for åbningen på Wall Street. Selskabet leverede i tredje kvartal en omsætning på 5,87 mia. dollar. Til sammenligning havde analytikerne estimeret en omsætning på 6,10 mia. dollar.

Investorerne virker ikke til at være imponerede over detailkædens salg og handler aktien ned med 4,9 pct. i formarkedet til 44,75 dollar.

Detailhandelsselskabet J.C. Penny står derimod til et pænt kursløft fra dagens åbning. Baggrunden for det er opløftende salgstal for tredje kvartal, hvor selskabets sammenlignelige salg, ifølge investorsitet Seeking Alpha, er steget 6,4 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Udviklingen i bruttomargin og indtjening har samtidig overgået selskabets egne forventninger, forlyder det.

Selskabet kommer med resultater for tredje kvartal 13. november. I det amerikanske formarked stiger aktien knap 7 pct. til 9,28 dollar.

I formarkedet falder desuden Horizon Pharma, efter at Express Scripts, som rådgiver en række amerikanske sygekasser, har meddelt, at det vil sagsøge medicinalselskabet for 140 mio. dollar.

Horizon Pharma-aktien er ifølge Bloomberg News faldet 42 pct. siden juli, efter at selskabets brug af særlige apoteker er blevet kigget efter i kortene af myndighederne.

Aktien falder i formarkedet 16,9 pct. til 18,61 dollar.

/ritzau/FINANS

 

Nicoline Sørensen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk