Aktier: FLSmidth tager fokus i ventet rød start

ARKIVFOTO. Ingeniørkoncernen FLSmidth. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2018) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Efter en grøn tirsdag ser der ikke ud til at være helt så meget håb og optimisme at spore omkring det danske aktiemarked onsdag morgen, hvor C25-indekset sandsynligvis går en svagt negativ start i møde.

Ganske som tirsdag kan regnskaber fra udlandet få en afgørende rolle igen onsdag, hvor nyhederne blandt andet omhandler ingeniørkoncernen FLSmidth, Ørsted og Nilfisk.

Tirsdag steg C25 med 0,8 pct. til 1153,23 - trukket op af primært Ambu - men onsdag morgen peger futures for de store europæiske indeks en anelse ned, mens også udviklingen i USA tirsdag aften kunne indikere en mere dominerende rolle til den røde farve onsdag.

Måler man på det brede S&P 500-indeks, bakkede de amerikanske aktier med små 0,3 pct. efter dansk lukketid.

»Efter de seneste dages stigninger kunne det godt ligne en lidt negativ åbning på de europæiske aktiemarkeder,« skriver Ib Fredslund Madsen, der er aktiestrateg hos Jyske Bank, i en kommentar.

Ifølge ham fylder handelskonflikten mellem USA og Kina samt også EU fortsat en del hos investorerne, og onsdag kan der skrives endnu et kapital i den historie, når EU-Kommissionens chef, Jean-Claude Juncker, mødes med USA's præsident, Donald Trump, for at diskutere netop samhandlen.

KONKURRENTNYT TAGER OPMÆRKSOMHED

Ingeniørkoncernen FLSmidth, der var blandt vinderne tirsdag med en stigning på 2 pct. til 392,90 kr., kan igen komme i fokus onsdag, hvor den finske konkurrent Outotec har afleveret regnskab for andet kvartal.

Det pegede på en bedre end ventet ordreindgang og omsætning, hvilket kan pege på pæn aktivitet i markedet.

Outotec omsatte for 331 mio. euro i andet kvartal, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Inquiry Financial havde ventet et salg på 303 mio. euro. Ordreindgangen blev 347 mio. euro mod ventet 337 mio. euro.

Til gengæld var driftsresultatet en skuffelse, da det viste et underskud på 3 mio. euro mod et ventet overskud på 10,5 mio. euro.

FLSmidth afleverer selv regnskab for april, maj og juni den 8. august.

Også Nilfisk, der tjener sine penge på rengøringsmaskiner, kan hente inspiration fra udlandet onsdag, hvor amerikanske Tennant, der tæller blandt det danske selskabs konkurrenter, afleverer tal for andet kvartal.

Det sker før åbningen af det amerikanske marked. Nilfisk-aktien steg med 2,1 pct. til 312 kr. tirsdag.

For investorer med hang til Ørsted-aktier kan det også være værd at bide mærke i regnskabet fra de spanske energiselskaber Iberdrola og EDPR. Begge rapporterer tal fra første halvår 2018.

Ørsted-aktien endte tirsdag 1,9 pct. lavere i 399,10 kr.

PARKEN GAVNES AF SPILLERSALG

Blandt sidepapirerne er det desuden værd at holde øje med Parken Sport & Entertainment.

Efter stærke rygter siden mandag kunne fodboldklubben FC København tirsdag aften bekræfte, at klubben har solgt den svenske landsholdsmålmand Robin Olsen til italienske AS Roma.

Den italienske klub oplyser selv, at den har betalt FCK et transferbeløb på godt 63 mio. kr. Aftalen indeholder dog også en række klausuler, der kan få prisen op på godt 89 mio. kr.

Salget ændrer ikke på Parkens finansielle forventninger til hele 2018, der fortsat lyder på en omsætning i de fortsættende aktiviteter på 780-800 mio. kr. samt et resultat før skat på 50-65 mio. kr.

Parken-aktien steg med 2,7 pct. til 85 kr. tirsdag.

/ritzau/FINANS