Aktier: FLSmidth og Lundbeck topper positivt marked

Det danske aktiemarked er præget af små stigninger mandag middag, hvor FLSmidth og Lundbeck tager teten med størst fremgang.

Arkivfoto. Det danske aktiemarked er præget af små stigninger mandag middag, hvor FLSmidth og Lundbeck tager teten med størst fremgang. Fold sammen
Læs mere

De europæiske råvareaktier er i god gænge på aktiemarkedet som følge af stigende priser på olie og metaller, og det smitter af på underleverandørerne, som FLSmidth er en af. Aktien stiger 1,9 pct. til 389,10 kr., mens det samlede C20 Cap-indeks ligger 0,2 pct. højere i 1167,52.

Lundbeck ligger også i toppen med en stigning på 1,5 pct. til 375,80 kr. Det sker efter et fald på 3,6 pct. fredag, hvor Deutsche Bank sænkede sin anbefaling af aktien til "sælg".

Novo Nordisk er i fokus, da medicinalkoncernens største rival, Sanofi, mandag har offentliggjort regnskab for andet kvartal, hvilket ifølge Alm. Brand tegner nogenlunde forud for Novos regnskab om halvanden uge.

»Både Eli Lillys (amerikansk rival, red.) og Sanofis regnskab viser, at de receptdata, vi har fra USA, tegner et ret godt billede af markedsudviklingen«.

»Og recepttallene indikerer, at Novo får et rimeligt kvartal rent vækstmæssigt, men heller ikke mere end det«, siger aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen.

Novo Nordisk-aktien falder 0,3 pct. til 264,10. Biotekselskabet Zealand Pharma, der samarbejder med Sanofi om et par produkter, falder 2,7 pct. til 127 kr. Zealands royaltyindtægter fra salget af de to diabetesprodukter gik kun en smule frem 9,1 mio. kr. i andet kvartal fra 8,1 mio. kr. i første kvartal.

Carlsberg har fra morgenstunden fået nyt fra konkurrenten Heineken, som kunne melde om en vækst på 5,7 pct. i første halvdel af 2017, hvor analytikerne ifølge Bloomberg havde ventet en vækst på 4,2 pct. Carlsberg-aktien stiger 0,5 pct. til 696,50 kr.

I bunden af C20 finder man Jyske Bank, Danske Bank og Nordea, som falder 0,2-0,9 pct. uden bagvedliggende nyheder.

Scandinavian Tobacco Group var under hårdt pres fredag, da sundhedsmyndighederne i USA varslede planer om at sænke nikotinindholdet i cigaretter og anden tobak til niveauer, der ikke skaber afhængighed blandt brugerne.

Tobakskoncernens aktie faldt omkring 5 pct. fredag, men mandag er tendensen mere positiv med en stigning på 3,6 pct. til 102,60 kr.

ALK-Abelló må på udkig efter en ny person til at tage sig af selskabets finanser, da Flemming Pedersen har sagt sin stilling som finansdirektør op til fordel for en tilsvarende funktion hos virksomheden Better Collective, der arbejder i spilleindustrien. ALK-aktien stiger 0,7 pct. til 965 kr.

Biotekselskabet Onxeo kom ud af første halvår med et underskud på 11,6 mio. euro efter skat, fremgår det af selskabets regnskab, der blev offentliggjort sent fredag. Det er nogenlunde på niveau med samme periode sidste år.

Biotekselskabet regner med at offentliggøre de første data fra fase 3-studiet med lægemiddelkandidaten Livatag mod leverkræft inden udgangen af september. Aktien stiger 2,8 pct. til 29,50 kr.