Aktier: FLSmidth fortsætter fremmarch i grønt C20 Cap

Den danske ingeniørkoncern FLSmidth fortsætter fremgangen på det danske aktiemarked, som mandag er i grønt og dermed ligger i plus for tredje dag på stribe.

Den danske ingeniørkoncern FLSmidth fortsætter fremgangen på det danske aktiemarked, som mandag er i grønt og dermed ligger i plus for tredje dag på stribe.

Ved middagstid stiger det toneangivende C20 Cap-indeks 0,4 pct. til 1000,68.

Helt i toppen finder man FLSmidth for anden handelsdag på stribe, efter at selskabet fredag offentliggjorde et regnskab, som trods tilbagegang i omsætningen og ordreindgangen, tog analytikerne på sengen, da regnskabet slet ikke var så ringe som frygtet.

Mandag har ingeniørkoncernen offentliggjort to ordrer til en værdi af henholdsvis 216 mio. kr. og 73 mio. kr. Samtidig har Danske Bank løftet anbefalingen på aktien til "hold" fra "sælg" og løftet kursmålet til 315 kr. fra 270 kr.

Danske Bank skriver i en kommentar, at regnskabet for første kvartal vidner om, at minebranchen ikke er så stor en trussel mod selskabets som tidligere vurderet.

- Vi finder derfor ikke grundlag for at beholde vores "sælg"-anbefaling. På den anden side ser vi ingen betydningsfuld fremgang i ordrebogen indtil 2017, selvom ordrerne forventes at vokse 8 pct. i 2015 og 5 pct. i 2016, skriver Danske Bank.

Mandagens nyhedsstrøm er muligvis med til at give yderligere medvind til aktien, der stiger 3,9 pct. til 306,20 kr. oven på fredagens stigning på 8,8 pct.

I toppen af indekset finder man også begge Mærsk-aktier, der efter en periode med tilbagegang, vinder en smule igen i mandagens handel.

Ifølge Bloomberg News skulle det sydkoreanske skibsværft Daewoo og Mærsk være tæt på at færdiggøre en kontrakt på bygning af 11 skibe med en kapacitet på 20.000 teu (tyvefodscontainere).

Mærsk A-aktien stiger ved middagstid 1,6 pct. til 13.040 kr., mens B-aktien vokser 1,7 pct. til 13.520 kr.

Der er også et mindre plus til regnskabsaktuelle Carlsberg, der tirsdag kommer med tal for de tre første måneder af året. Den danske bryggeriaktie har fået løftet kursmålet hos JPMorgan til 530 kr. fra 425 kr., mens norske ABG Sundal Collier løfter kursmålet til 650 kr. fra 530 kr. Carlsberg B stiger 0,8 pct. til 626,50 kr.

Tirsdag vil der også være regnskab fra smykkekoncernen Pandora, hvor blandt andet Jyske Bank vurderer, at ledelsen kan have en opjustering i ærmet. Forud for regnskabet stiger Pandora-aktien 1 pct. til 700,50 kr.

Mandag morgen er der kommet periodemeddelelse fra Copenhagen Network, som fastholder forventningerne til hele året. Aktien ligger dog uændret.

Desuden kan North Media, der er Danmarks eneste børsnoterede mediekoncern, glæde sig over, at regeringen har droppet at indføre en reklameafgift. North Media-aktien ligger dog uændret ved middagstid mandag.

Senere mandag kommer der regnskaber fra Totalbanken, Møns Bank, Jutlander Bank for de første tre måneder af året.