Aktier: FLSmidth er fortsat ombejlet

FLSmidth indleder ugen mandag, hvor den slap fredag: Helt i toppen af det danske eliteindeks, C20 Cap.

FLSmidth stiger 2,7 pct. ved åbningen til 329,50 kr. efter en stigning på 9,8 pct. fredag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Det sker efter en stribe positive kommentarer fra bankerne. JPMorgan har løftet sit kursmål på FLSmidth med hele 18 pct. til 365 kr. efter fredagens halvårsregnskab. Selv om ingeniørselskabets halvårsregnskab på resultatsiden var langt under det ventede, og ledelsen oven i købet måtte nedjustere udsigterne for hele 2013, skød aktien fredag i vejret på forventningerne til den nye topchef Thomas Schulz' spare- og restruktureringsplan. Også Nordea har efterfølgende løftet sit kursmål, dog kun til 330 kr. fra 315.

Danske Bank har hævet sin anbefaling til "køb" fra "hold".

- Vi venter, at EBITA-marginen kommer tilbage op til 9,7 pct. i 2014 som konsekvens af spareprogrammet på 750 mio. kr. Vi venter, at den nye administrerende direktør omdanner FLSmidth fra vækstmodus til en optimeringsmodus, skriver Danske Bank blandt andet om selskabet.

FLSmidth stiger 2,7 pct. ved åbningen til 329,50 kr. efter en stigning på 9,8 pct. fredag.

Også den underliggende stemning er god mandag. 16 af de 20 indeksmedlemmer er åbnet højere, og C20 Cap-indekset indleder ugen med en stigning på 0,4 pct. til 617,46. Går indekset over niveau 618,39 vil det være lukkerekord. Niveau 619,75 er intraday-rekorden, der skal slås.

A.P. Møller - Mærsk stiger 0,7 pct. til 49.440 kr. Analysehuset Seaintel mener, at de store containerrederiers bundlinje generelt bliver bedre i indeværende kvartal end i andet kvartal. Af de hidtil offentliggjorte regnskaber fra branchen havde Maersk Line det klart største overskud i andet kvartal. Aktien i A.P. Møller - Mærsk faldt fredag 1,5 pct. til 49.080 kr.

I bunden af C20-indekset fortsætter Vestas-aktien sine vilde svingninger. Aktien er åbnet 2,6 pct. lavere i 109,30 kr. efter stigninger de seneste fire børsdage på stribe.

Royal Unibrew stiger 0,9 pct. til 591 kr., efter analytikerne i Handelsbanken Capital Markets har løftet kursmålet for bryggeriet med 110 kr. til 650 kr. Anbefalingen "akkumuler" fastholdes. Det sker forud for regnskabet for andet kvartal, og efter gennemførelsen af købet af det finske bryggeri, Hartwall.

- Selskabet forbereder sig nu på sin næste fase med opkøbt af Hartwall, som vi ser som havende relativt lav risiko, og med stærkt potentiale for at genoptage sin rolle som udbyttecase efter 2014, når der er betalt lidt af på gælden, skriver Handelsbanken om Royal Unibrew.

Parken kommer med regnskab mandag, og det sker i en periode, hvor FCK er uden sportslig succes. Københavnerne er således stadig uden sejr i Superligaen efter, at det søndag med nytiltrådte Ståle Solbakken i trænersædet, kun blev til 1-1 mod oprykkerne fra FC Vestsjælland. Parkens forventninger til 2013 er en omsætning på 1300 mio. kr. og et resultat før skat på 165 mio. kr., som i høj grad skabes af deltagelsen i Champions League. Parken-aktien faldt fredag 1,9 pct. til 77,5 kr.

NKT's kurspotentiale er ifølge Aktieugebrevet øget med 30 pct. med ledelsesændringerne i sidste uge, hvor topchef Thomas Hofman-Bang stoppede og koncerndirektionen blev sløjfet, så direktørerne for de enkelte forretningsområder fremover rapporterer direkte til bestyrelsen.

- To af NKT's internationale konkurrenter, Tennant og Nexans, handler til P/E'er på henholdsvis 20,4 og 28,0, men NKT handles til godt 16.

- NKT handles altså med en rabat, som formentlig kan tilskrives den usikkerhed om fremtiden, som de seneste års dårlige nyheder fra NKT har skabt, vurderer ugebrevet, der ser ledelsesændringer få psykologisk betydning for NKT og ser et mål på 330 kr. som realistisk for NKT.

NKT stiger 1,1 pct. til 252,8 kr.

Der kommer mandag tillige regnskaber fra UPB og Newcap Holding.