Aktier: FLSmidth blev trukket op af kinesisk handel

Det danske eliteaktieindeks lukkede onsdag med et beskedent fald, efter at det dagen lang havde ligget i plus.

Foto: Nils Meilvang

Aktiemarkedet bar onsdag præg af, at investorerne havde fundet noget af risikovilligheden tilbage igen. Appetitten på at leve investorlivet lidt farligere kom oven på kinesiske eksporttal, der overraskede positivt. Og det kom især FLSmidth til gavn.

C20 Cap-indekset endte dog med samlet at gå 0,2 pct. tilbage til indeks 991,61.

- FLSmidth bliver trukket op af det, der sker ude i Europa, hvor mineselskaberne også ligger godt. Der er også lidt øget risikovillighed i markedet, og dertil kommer nogle gode eksporttal fra Kina. Derfor er der lidt rebound til FLSmidth, siger Michael Borre, der er chefaktiespecialist i Nordea, til Ritzau Finans.

Eksporten i Kina steg med 2,3 pct. i december efter et fald på 3,7 pct. i november. Økonomerne havde ifølge Bloomberg ellers ventet et fald i eksporten på 4,1 pct.

FLSmidth-aktien steg 2,8 pct. til 226,90 kr.

Helt i toppen af C20 var der desuden opmærksomhed på ingredienskoncernen Chr. Hansen, der torsdag fremlægger regnskab for første kvartal i det forskudte regnskabsår 2015/16. Onsdag var dermed sidste dag for investorerne, hvis de ville positionere sig forud for kvartalstallene.

Chr. Hansen venter i 2015/16 en organisk omsætningsvækst på 8-10 pct. og en EBIT-margin før særlige poster på over 27,1 pct.

Chr. Hansen-aktien steg med 2,8 pct. til 415 kr.

Onsdag morgen fik Danske Bank en fin anbefaling af det schweiziske finanshus Credit Suisse i en analyse af den nordiske banksektor. Finanshuset beholder aktien som "top pick" og fastholder samtidig anbefalingen "outperform".

Desuden gentages kursmålet på 221 kr. Danske Bank er ligeledes blevet placeret højt på listen over favoritaktier i den nordiske banksektor hos finanshusene Morgan Stanley og Barclays inden for den seneste tid.

Danske Bank-aktien endte dog med at falde 0,1 pct. til 183,60 kr.

Bryggeriet Carlsbergs aktie var at finde helt i bunden af onsdagens indeks.

- Carlsberg har performet ringe i nogle dag. Den er lidt presset af, at der er to børsmæglere, der har nedjusteret den. Det har måske haft lidt større salgshale, end man kunne have forventet, siger Michael Borre.

Senest sænkede finanshuset Bryan Garnier den danske bryggeriaktie til "sælg" og kursmålet til 485 kr. - godt en sjettedel under den nuværende kurs.

Carlsberg-aktien dalede med 2 pct. til 558 kr.

Blandt de danske sidepapirer tog investorerne godt imod nyheden fra SSBV-Rovsing, om at selskabet har underskrevet en kontrakt med sit amerikanske partnerselskab om underleverancer til et amerikansk rumfartsselskab til en værdi af 1,58 mio. dollar, svarende til knap 10,9 mio. kr.

Rovsing-aktien tordnede 38 pct. frem til 0,19 kr.

Uden for C20 var der desuden opmærksomhed på blandt andet Salling Bank, der opjusterede efter at have gjort kassen for sidste år op. Banken regner nu med et overskud før skat på cirka 42 mio. kr. De tidligere forventninger lød på et overskud på 35-40 mio. kr.

På bundlinjen forventes overskuddet at lyde på cirka 32 mio. kr., og det er det bedste resultat i bankens 140-årige historie. Ledelsen betragter det "som særdeles tilfredsstillende".

Salling Bank-aktien sprang 6,2 pct. frem til 258 kr.

Stenuldsproducenten Rockwool havde fremgang tirsdag med en stigning på hele 11,8 pct. til 979 kr. efter en opjustering mandag.

Onsdag klatrede Rockwools B-aktie frem med 0,7 til 986,50 kr.

Der var også fortsat fokus på SAS, efter at luftfartsselskabet leverede skuffende trafiktal tirsdag. De lave oliepriser forventes dog omvendt at gavne selskabet. Onsdag kom det desuden frem, at SAS har forlænget sin aftale med den svenske stat om udenrigsflyvninger med yderligere fire måneder til og med 30. september 2016.

SAS-aktien dalede dog med 2,9 pct. til 20,50 kr.

Københavns Lufthavne (KBHL) meddelte onsdag en fremgang på 3,8 pct. i antallet af passagerer, der rejste gennem lufthavnen i Kastrup i 2015. Samlet set rejste godt 26,6 mio. passagerer gennem lufthavnen sidste år.

KBHL-aktien faldt imidlertid med 1 pct. til 3757 kr.