Aktier: FLS til tops i Trump-begejstret marked

Det kan godt være, at der under valgkampen var fald på aktiemarkederne, hver gang det så ud til, at Donald Trump havde medvind i kampen om præsidentposten i USA. Men efter at det onsdag stod klart, at Republikanernes kandidat skal flytte ind i Det Hvide Hus efter nytår, er investorerne begyndt at se lyst på udsigten til Trump som kommende præsident - i hvert fald i forhold til bestemte sektorer.

Foto: BRENDAN MCDERMID. Arkivfoto: New York Stock Exchange (NYSE).
Læs mere
Fold sammen

- Det er noget af et stemningsskifte, der er sket inden for de seneste 24 timer. Vendingen kom efter Trumps tale i går, hvor retorikken var noget anderledes end under valgkampen. Den var mere forsonende og favnede mere bredt. Det var med til at stabilisere markedet, siger Martin Munk, der er senior aktierådgiver i Jyske Bank til, Ritzau Finans.

Ved middagstid torsdag ligger C20 Cap-indekset til et løft på 1,1 pct. til indeks 962,83. Og også på de øvrige aktiebørser i Europa er der højt humør.

FLSMIDTH STIGER TIL TOPS
Øverst i det danske eliteindeks ligger FLSmidth, efter at ingeniørselskabet onsdag steg med hele 11 pct. oven på et positivt overraskende resultat for tredje kvartal samt en forudgående stor shortaktivitet, hvor investorer spekulerer i kursfald.

- FLS kom ud med et regnskab, der var bedre end konsensus. Og så er der også tale om, at Trump med sit fokus på traditionelle energikilder har været med til at løfte hele industrien. Det er også med til at løfte aktien, vurderer Martin Munk.
Torsdag middag hopper FLS-aktien frem med 6,2 pct. til 285 kr.
MÆRSK FÅR COMEBACK

Et af de selskaber, som eksemplificerer forskellen på markedet onsdag og torsdag bedst, er A.P. Møller-Mærsk.

- Mærsk var i går ramt af frygt for, hvad Trump vil få at betydning for verdenshandlen. Men Mærsk er fortsat et konglomerat, der også beskæftiger sig med olie. Det tror jeg, at den får et løft på, vurderer Martin Munk med henvisning til, at Donald Trump har udtalt sig positivt over for fossile brændstoffer.
Ligesom Mærsk oplevede transportkoncernen DSV et fald på en lille håndfuld procent onsdag.

- Men DSV er modsat Mærsk et rendyrket transportselskab. Og den har det derfor stadig lidt svært, påpeger Martin Munk.

DSV-aktien er torsdag middag C20's mindst stigende aktie med et løft på 0,2 pct. til 302,60 kr.

MEDGANG TIL FINANSAKTIERNE
Det er ikke kun de råvarerelaterede papirer, der nyder godt af, at den amerikanske befolkning har valgt Donald Trump som afløser for Barack Obama.
- Nogle af de ting, Trump vil indføre, kan være med til at stimulere økonomien i USA. Det har givet nogle voldsomme sektormæssige bevægelser. Det gælder blandt andet bankerne ud fra en tro om, at hans finanspolitiske tiltag vil få renterne til at køre op, forklarer Martin Munk.
Jyske Bank, Nordea og Danske Bank stiger med henholdsvis 3,2 pct. til 308,60 kr., 2,5 pct. til 72,60 kr. og 1,1 pct. til 207,30 kr.

WDH JUSTERER FORVENTNINGERNE
I eliteindekset bliver der også kigget mod William Demant Holding, som i sin periodemeddelelse for tredje kvartal fastholder forventningerne om et driftsresultat (EBIT) på mellem 2,0 og 2,3 mia. kr.
Det er dog mest sandsynligt, at resultatet vil ramme i den nedre del af det interval, bemærker selskabet i en periodemeddelelse med henvisning til pres på den amerikanske detailforretning og i implantatforretningen.

- Overordnet set er der ikke de store overraskelser, men det er klart, at forventningerne er lidt til den svage side. Det er en lille skuffelse, at selskabet nævner, at der er udfordringer i detailsalget i USA, siger Michael Friis Jørgensen, der er aktieanalytiker i Alm. Brand Markets, til Ritzau Finans.

WDH-aktien falder med 1 pct. til 122,80 kr.
ALK STIGER EFTER OPJUSTERING

Også ALK-Abelló, der stiger med 2,9 pct. til 934 kr., er kommet med resultatnyt for tredje kvartal. Selskabet opjusterer indtjeningsforventningerne til 2016 og vil øge antallet af ansatte på sin produktionsfacilitet i Frankrig for at følge med efterspørgslen i Frankrig samt på andre markeder, hvor der har manglet leverancer af allergivaccine.

Derimod har Simcorp med sit regnskab for tredje kvartal fastholdt forventningerne til 2016, og derfor venter softwareselskabet fortsat en omsætningsvækst på 5-10 pct. målt i lokal valuta og en overskudsgrad (EBIT-margin) på 22-24 pct. i lokal valuta. Simcorp-aktien falder med 4,4 pct. til 333 kr.

Torsdag kommer der også regnskaber fra Højgaard Holding og Monberg & Thorsen. Inden de enkelte offentliggørelser stiger Højgaard Holding-aktien med 4,4 pct. til 287 kr., Monberg & Thorsen-aktien løftes 1,6 pct. til 294,50 kr., og Schouw & Co., der i skrivende stund netop har opjusteret forventninger, stiger med 4,1 pct. til 431 kr.