Aktier: FLS tager raketten efter pinsedagene

FLSmidth lægger sig som en klar etter i de første handler efter den forlængede pinseweekend. Efter et kvarters handel tirsdag morgen stiger aktien med 4,2 pct. til 341,40 kr.

Læs mere
Fold sammen

Samlet stiger C20 Cap-indekset med 0,6 pct. til 1025,7.

Ugen herhjemme vil byde på en afrunding af regnskabssæsonen, primært med tal fra en række mindre selskaber. Desuden har Vestas og FLSmidth høstet pæne ordrer i weekenden.

- Og det bør tiltrække investorernes opmærksomhed, at begge selskaber har hentet ordrer i helligdagene, siger Jesper Bamberger, der er senior aktierådgiver i Nordea, til Ritzau Finans.

FLSmidth har i den forlængede pinseweekend landet sin største ordre i lang tid. Hele 750 mio. kr. er værdien på en aftale, ingeniørselskabet har indgået i Vietnam. Her skal FLSmidth bygge en cementfabrik for Xuan Than Group 100 kilometer syd for Hanoi. Ordren vil bidrage positivt til FLSmidths indtjening frem til midten af 2017.

Kort før fondsbørsen åbnede for handlen, vurderede Jesper Bamberger, at ordren burde sende FLS-aktien op i niveauet 1-3 pct.

Også Vestas ligger i førerfeltet tirsdag morgen. Aktien stiger med 1,1 pct. til 348,30 kr. Og selskabet har fortsat godt momentum i ordrebogen. Mandag fik vindmøllegiganten en bestilling på 83 megawatt til projektet Korytnica Nord i Polen. Det kommer oven på en uge, hvor Vestas' datterselskab fik en offshoreordre på 400 MW og også blev valgt som foretrukken leverandør til et muligt projekt på op til 970 MW. Desuden er Vestas ifølge RES Americas valgt til at levere 150 MW til USA. Ordreindgangen i 2015 er nu på 2985 MW.

- Ordren er ikke så stor, men Vestas har samlet haft et godt ordreindtag. Den nye ordre kan holde hånden under aktien. Samtidig kan usikkerheden om grækerne kan betale et afdrag på et lån til Den Internationale Valutafond kan godt sende Vestas lidt ned, siger aktierådgiveren.

Den danske elektronikkoncern Bang & Olufsen sælger sine aktiviteter i Australien og New Zealand til selskabet Emerald Group Investments, der blandt andet driver en række smykkeforretninger i Sydney og Melbourne, skriver Bloomberg News. Emerald Group Investments' finansdirektør, James Kennedy, ønsker over for Bloomberg News ikke at kommentere, hvor meget selskabet har betalt for Bang & Olufsens ni butikker i Australien og den ene i New Zealand.

Bang og Olufsen giver ikke konkrete oplysninger om Australien og New Zealand i sine regnskaber, men der er tale om en forholdsvis lille del af den samlede forretning. B&O stiger med 0,9 pct. til 58,50 kr.

- Det er så lille en nyhed, at det ikke bør betyde meget for aktiekursen i selskabet, siger Jesper Bamberger.

ISS ligger i bunden af indekset med et fald på 0,2 pct. til 237,10 kr. Siden regnskabet i sidste uge, der viste flot vækst, men mindre imponerende indtjening, har analytikerne justeres deres kursmål i opadgående retning. I weekenden gælder det Carnegie, som løfter kursmålet 25 kr. til 265 kr., og Danske Bank, der øger målet 20 kr. til 260 kr. De to bankers anbefalinger lyder begge på henholdsvis ”køb” og ”hold”, viser data fra Bloomberg News.

Med i bunden ligger også GN Store Nord og Genmab, der falder henholdsvis 0,3 pct. til 142,70 kr. og 0,3 pct. til 576 kr.

Udenfor eliteindekset er der modvind til Aarhus Elite, der falder med 1,2 pct. til 0,41 kr., på trods af, at fodboldklubben AGF nu helt sikker på at rykke op i superligaen næste år efter weekendens resultater.

Handelsbankens analytikere har noteret sig Rockwools opjustering i sidste uges kvartalsregnskab og efterfølgende løftet sine estimater for isoleringsselskabet - og dermed også kursmålet til 1050 kr. mod tidligere 810 kr. og holder fast i anbefalingen "Akkumulér". Aktien stiger med 0,2 pct. til 974,50 kr.

Og så har entreprenørkoncernen MT Højgaard vundet licitationen om at opføre et nyt hospital i Aalborg for Region Nordjylland. Opgaven har en værdi af 560 mio. kr. Det oplyser selskaberne Højgaard Holding og Monberg & Thorsen, der sammen ejer MT Højgaard, i en meddelelse til fondsbørsen tirsdag morgen. Opgaven ventes at have en positivt effekt på MT Højgaards omsætning og indtjening i perioden, men det har ikke givet entreprenørkoncernen anledning til at ændre på de finansielle forventninger til det nuværende regnskabsår.

Højgaard Holding ejer 54 pct. af MT Højgaard, mens Monberg & Thorsen sidder på de resterende 46 pct. Ingen af de to aktier er handlet tirsdag morgen.

Blandt sidepapirerne kom der tirsdag morgen regnskab fra Topsil, hvor selskabet i regnskabet for første kvartal fastholder forventningerne og fortsat venter i 2015 en omsætningsfremgang på 0-5 pct. og et EBITDA på 10-20 mio. kr. Topsil falder 0,8 pct. til 12,90 kr.

Senere tirsdag kommer der regnskaber fra Dantax og Brdr. A&O Johansen, der ikke er handlet fra morgenstunden.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk