Aktier: FLS stak af til toppen af C20 CAP

FLSmidth endte mandag i toppen af C20 Cap med et plus på 2,9 pct. til 265 kr. Titlen som dagens nummer et kom i forlængelse af, at det svenske industriselskab Sandvik leverede bedre end ventet på driften og bundlinjen i tredje kvartal. FLSmidth lå hele mandag i plus - og sidst på dagen tog aktien altså teten.

Foto: Keld Navntoft.
Læs mere
Fold sammen

 

- Det var de cykliske aktier, der steg i dag. Og der hører FLS til. Generelt var der lidt stilstand før en travl regnskabsuge. Vi er lidt bagefter de andre herhjemme på regnskaberne, men nu kommer der lidt mere gang i den, siger Jørn Jakobsen, der er chefhandler i Sydbank.

Også A.P. Møller-Mærsk var med til at trække op i mandagens aktiehandel, hvor C20 Cap-indekset steg med 0,04 pct. til 1046,37. Mærsks B-aktie steg med 1,1 pct. til 10.360 kr. og A-aktien med 0,7 pct. til 9890 kr.

- Der er positive vinde på oliemarkederne, hvor det ser ud til, at Opec-landene er lidt mere enige om produktionen af olie, end de plejer at være. Og så er olieprisen stabiliseret, mens dollaren er styrket - og det er giver Mærsk lidt medvind, siger Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

DEFENSIVE AKTIER I BUND

I den modsatte retning trak Novo Nordisk med et fald på 0,5 pct. til 282,10 kr. Og ifølge Martin Munk var det ligeledes de defensive aktier som William Demant, Novozymes og Chr. Hansen, der trak ned, mens de konjunkturfølsomme steg.

- Undtagelsen er så lige Pandora, hvor der formentlig sker en gevinsthjemtagning efter nogle gode dage i sidste uge, vurderer Jyske Banks senioraktierådgiver.

William Demant Holding faldt med 1,2 pct. til 129,80 kr., Novozymes faldt med 0,7 pct. til 287,50 kr., Chr. Hansen endte i en minus på 1,2 pct. til 381,20 kr., mens Pandora faldt med 1,0 pct. til 909 kr. efter en stigning på små 12 pct. samlet i sidste uge.

Chr. Hansen er blandt de store danske selskaber, der i denne uge fremlægger regnskab. Nu går den danske regnskabssæson nemlig for alvor i gang, og dermed er der lagt op til en uge, hvor selskabernes præstationer i - for de flestes vedkommende - tredje kvartal kan blive tungen på vægtskålen.

Onsdag bliver den første store regnskabsdag, da Novozymes og Nordea fremviser tal for tredje kvartal, mens Chr. Hansen afslutter sit skæve regnskabsår. Samme dag kommer der også regnskab fra NNIT.

NOVO ER VIGTIGSTE REGNSKAB

Fredag bliver også en stor regnskabsdag. Danske Bank kommer med regnskab, men det bliver efter alt at dømme Novo Nordisk, der er trykket af prispres i USA, der har forårsaget aktienedtur for Novo-aktien.

- Spændingen i denne uge er især rettet mod Novo, hvor det er udsigterne for 2017 på det amerikanske marked og om den nye CEO, der er interessante, siger Martin Munk.

Mandag morgen kom der nyt kursmål for Novo-aktien. Kepler Chevreux skar kursmålet for medicinalaktien til 298 kr. fra 346 kr. Anbefalingen lyder fortsat "hold".

NYT FRA GRØNSVÆREN

Mandag sparkede Parken Sport & Entertainment en stigning på 4,0 pct. i aktiekursen til 78,50 kr. i mål. Selskabet bag fodboldklubben FC København, Fitness.dk samt Lalandia, oplevede ikke overraskende massiv fremgang i tredje kvartal, hvor særligt FCK's deltagelse i Champions League allerede har givet ekstra penge i kassen.

Selskabet bag rivalen på grønsværen, Brøndby IF, kom inden åbning med foreløbige regnskabstal for tredje kvartal, som bød på en nedjustering.

Brøndby fortalte også, at klubben vil sælge nye aktier til 55 øre per styk. Tegningskursen ligger 37,5 pct. under slutkursen på Brøndby-aktien fredag på 88 øre. Rabatten fik mandag Brøndby-aktien til at lande blandt de aktier, der faldt mest på Københavns Fondsbørs. Aktien måtte stå på mål for et kursdyk på 13,1 pct. til 0,77 kr.

SKAKO TOG RAKETTEN

Den mest stigende aktie på fondsbørsen mandag var Skako. Aktien i industriselskabet steg med 37 pct. til 137 kr. - umiddelbart uden bagvedliggende nyheder. Dermed er aktien steget med over 75 pct. over de seneste fem handelsdage, hvor den er gået op fra en kurs på 78,50 kr.

En del af forklaringen på fremdriften, der i øvrigt kommer under heftig omsætning, hvis man sammenligner med det normale niveau, kan være, at Skako i sidste uge hentede to ordrer på samlet 37 mio. kr.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk