Aktier: FLS som bundproppen fra morgenstunden

FLSmidth ligger i bunden af C20 Cap-indekset onsdag morgen med et fald på 0,9 pct. til 311,50 kr. Og kursfaldet tilskrives de faldende råvarepriser.

- Vi så tirsdag, at råvareaktierne i Europa var nede med op mod 4 pct. på grund af, at priserne på råvarer er under pres. Og det rammer så FLS i dag, siger Jesper Bamberger, senioraktierådgiver i Nordea, til Ritzau Finans.

Også Pandora ligger i den tunge ende. Smykkeselskabet står med et fald på aktiekursen på 0,9 pct. til 719,50 kr. efter 10 minutters handel.

Mens børserne i Nordeuropa åbner med positive takter efter fald tirsdag, så halter den danske børs efter. C20 Cap-indekset var lige oppe at snuse til et plus - men indekset ligger efter små 10 minutterne i et minus på 0,25 pct. til 968,6.

At aktierne i Paris, London og Frankfurt er i plus skyldes, at aktiehandlerne vejrer morgenluft, selv om der ikke er noget håndfast omkring den græske gældssituation på forhandlingsbordet, vurderer Jesper Bamberger. Han mener, at det er den nye køreplan for en løsning for Grækenland, som EU har lagt op til, der er årsagen. Og lykkes denne feberredning blot nogle få sekunder før klokken falder i slag, har man åbnet for et tosporet løsning for det græske gældsproblem.

Onsdag fortsætter tirsdagens fald for Novo Nordisk, der er nede med 0,5 pct. til 364,30 kr. Det er Dagbladet Børsen, der har sat fokus på selskabet over flere sider i dagens avis under rubrikken "Novos vækstmotor skal fodres med tabletter".

Også TDC kan tiltrække sig lidt opmærksomhed, efter at finanshuset JP Morgan har løftet kursmålet til 49 kr. fra 47 kr., mens anbefalingen "neutral" fastholdes. TDC indhenter det tabte fra tirsdag og stiger med 0,2 pct. til 48,57 kr.

Forsikringsselskabet Tryg skyder den danske sæson for andenkvartalsregnskaber i gang på fredag - og op til er analytikerne begyndt at varme op med at se på aktien. Tirsdag var det Brand Market, der gav selskabet en varm anbefaling. Analytikere adspurgt af Ritzau Estimates venter et nettooverskud på 566 mio. kr. og et forsikringsteknisk resultat på 773 mio. kr. Det er lavere end samme periode sidste år, der dog var påvirket af en engangsindtægt på norske pensionsforpligtelser.

Det er dog ikke nok til at hive aktien i plus. Tryg falder med 0,2 pct. til 137,70 kr.

Rederiaktien Torm ligger udenfor eliteindekset i top og stiger med 6,7 pct. til 0,40 kr. efter tirsdagens syngende lussing på et fald på 29,6 pct. Torm kom igen i modvind efter en ekstraordinær generalforsamling tirsdag, hvor aktionærerne skulle tage stilling til den restruktureringsaftale, der er nået med bankens långivere og Oaktree-kapitalfonden.

I beretningen fra bestyrelsesformanden efterfølgende fremgik det, at de eksisterende aktionærer står til en ejerandel på blot 0,8 pct. af Torm, når de mange nye aktier, der udstedes i forbindelse med planen, bliver optaget til handel.

Senere onsdag skal man spejde over Atlanten for at få nyt. Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, offentliggør referatet fra det seneste rentemøde. Og aluminiumsproducenten Alcoa vil også onsdag aften i vanlig stil officielt sparkede den amerikanske regnskabssæson i gang.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk