Aktier: FLS sendt til tælling af konkurrent-nedjustering

De danske aktier holder fast i en lille stigning torsdag formiddag, hvor de fleste store europæiske indeks danser omkring udgangspunktet fra lukketid onsdag.

Danske Bank er fortsat i god form efter onsdag morgens flotte kvartalsregnskab, men generelt er nyhederne få og udsvingene små i C20 Cap-indekset, der samlet løftes med 0,3 pct. til 1059,67.

Uden for Danmarks grænser er der godt gang i regnskabssæsonen - både i Europa og i USA. I flere tilfælde er der også inspiration at hente til det danske marked fra rapporteringerne, da et antal konkurrenter til danske selskaber afleverer tal. Det påvirker blandt andre FLSmidth, der falder til bunds efter finske regnskabstal.

På den danske scene er Danske Bank fortsat i regnskabsfokus efter onsdag morgens rapportering, der overraskede positivt på en stribe punkter. Særligt nedskrivningerne, der i andet kvartal slet ikke var nedskrivninger for Danske Bank, overraskede positivt. I stedet tilbageførte Danmarks største bank nemlig 200 mio. kr. på den post.

Siden regnskabet har der for alvor været gang i lommeregnerne og Excel-arkene hos analytikerne, der har regnet sig frem til en stribe nye kursmål og i få tilfælde også anbefalinger. Alm. Brand Markets sænkede allerede onsdag sin anbefaling af Danske Bank til "sælg" fra "neutral", fordi finanshuset mener, at aktien nu er blevet for dyr, og Jyske Bank har også sat sin anbefaling en tak ned til "køb" fra "stærkt køb".

Men for langt de fleste finanshuses vedkommende er der tale om løftede kursmål. For eksempel har Morgan Stanley og JPMorgan begge sat et nyt kursmål på 230 kr. efter løft på henholdsvis 10 kr. og 5 kr.

Samtidig har Nordea løftet til 245 kr. fra 235 kr., Credit Suisse har løftet til 229 kr. fra 219 kr., mens franske Exane BNP Paribas har hævet med 8 kr. til 150 kr. I alt har 11 finanshuse indtil nu skruet på kursmål og anbefalinger efter regnskabet.

Danske Bank-aktien stiger med 0,9 pct. til 214,90 kr.

Fra den hjemlige scene er torsdagens eneste regnskab fra proteseproducenten Össur, men det præsenteres først efter markedets lukketid. Investorerne venter tilsyneladende gode ting af selskabet, for torsdag formiddag stiger aktien med 1,7 pct. til 24,70 kr.

Ingeniørkoncernen FLSmidth får prygl på aktiemarkedet, efter at den finske branchefælle Metso, der også leverer udstyr til mineindustrien, sidst på formiddagen har skuffet gedigent med sit regnskab for andet kvartal, der blandt andet indeholdt en nedjustering af forventningerne til toplinjen og driftsmarginen.

Efter den melding faldt FLSmidth til bunds i C20 Cap-indekset med et fald på 1,9 pct. til 326,80 kr.

I en anden branche kan Carlsberg se negative elementer i regnskabet fra konkurrenten Sabmiller, mener Alm. Brand Markets. Sabmiller oplevede et fald i det sammenlignelige salg på 1 pct. i seneste kvartal og skuffede dermed markedet, især på grund af udfordringer i Europa, som også er et af Carlsbergs store områder.

Bryggeriaktien falder med 0,9 pct. til 623 kr.

Novo Nordisk stiger med 0,9 pct. til 402,40 kr., inden den amerikanske konkurrent Eli Lilly afleverer sine tal for andet kvartal. Også medicinalkollegaen Bristol-Myers Squibb, der dog ikke er helt så interessant i Novo-øjemed, afleverer regnskab.

Coloplast stiger 0,8 pct. til 487,60 kr. Medicoselskabet kan skæve mod USA og regnskaber fra konkurrenterne Boston Scientific og CR Bard. Sidstnævnte, der er blandt Coloplasts største konkurrenter på markedet for inkontinensprodukter, offentliggør dog først regnskab efter amerikansk børslukketid.

Blandt sidepapirerne er der fokus på svejsefabrikken Migatronic, der siger farvel til sin administrerende direktør, Anders H. Jørgensen, som forlader sin stilling for at tiltræde et job som teknisk direktør hos et ikke-konkurrerende selskab, meddeler Migatronic.

Aktien gør dog ikke det store væsen af sig - den er faktisk slet ikke handlet siden onsdag. Til gengæld er aktien næsten fordoblet til onsdagens 309,50 kr. siden december sidste år.