Aktier: FLS og Bavarian fører an i fald blandt C25-aktier

Blandt de 25 aktier i det danske eliteindeks ligger de 17 lavere efter et kvarters handel, mens ni ligger højere. FLSmidth falder fra åbningen mandag, efter at en nedjustering fra den finske konkurrent Metso har skabt noget usikkerhed om udviklingen i FLSmidths mineforretning.

Bavarian og FLSmidth skraber bunden i en generelt sløj åbning på C25. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bavarian Nordic ligger i bunden med et fald på 2,6 pct. til 221,20, efterfulgt af FLSmidth med et fald på 1,9 pct. til 363,60 kr. Mens der ikke umiddelbart er nyt fremme om Bavarian, så falder FLS efter de negative meldinger fra Metso.

Det er ikke et særligt godt signal. Metso mærker særligt presset i serviceforretningen, hvor der tidligere har været god vækst og god indtjening. Men nu lader det til, at de problemer, vi så i tredje kvartal, også er trådt ind i fjerde kvartal, siger analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen til Ritzau Finans.

Ellers præger en stribe analyseændringer morgenfladen. Novo Nordisk er ikke længere på købslisten hos Nykredit, som ifølge Bloomberg skærer anbefalingen af medicinalaktien til »hold« fra »køb«.

Nykredit sænker samtidig kursmålet til 355 kr. fra 360 kr., hvilket dog indikerer et positivt potentiale på 5,5 pct. sammenlignet med slutkursen fredag på 336,55 kr. Novo-aktien ligger 0,4 pct. lavere i 335,25 kr.

Der er også analysenyt om Carlsberg, som ifølge Berenberg har god mulighed for at slå aktiemarkedets forventninger til 2017. Finanshuset løfter på den baggrund kursmålet for bryggeriets aktie til 710 kr. fra 652 kr., hvilket dog ikke giver anledning til at pille ved anbefalingen »hold«.

»Efter et stærkt tredje kvartal i Østeuropa, som fik ledelsen til at løfte forventningerne til 2017, venter vi igen, at Østeuropa vil udvikle sig stærkt i fjerde kvartal, men denne gang anført af volumenvækst snarere end pris/mix,« skriver Berenberg i en analyse.

Carlsberg kan i øvrigt notere sig, at den tyrkiske konkurrent Anadolu Efes havde tocifret vækst på de internationale ølmarkeder i fjerde kvartal - anført af det russiske marked, hvor Efes er en klar konkurrent til Carlsberg. Efes vurderer, at bryggeriet har vundet markedsandele på trods af et generelt faldende russisk marked.

Carlsbergs aktie ligger 0,2 pct. lavere 752,60 kr.

JUSTERINGER I SHORTS I PANDORA

Pandora fortsætter i fokus forud for tirsdagens kapitalmarkedsdag i København. Torsdag kom selskabet med salgstal for 2017 og mål frem til 2022, hvilket sendte smykkeaktien ud i et stort kursskred.

Mandag er det fremme, at hedgefonden Lone Pine Capital ifølge en indberetning til Finanstilsynet har reduceret sin shortposition i smykkeselskabet til 0,75 pct. fra 0,86 pct. I maj sidste år var shortpositionen 1,65 pct., men den er siden blevet nedbragt løbende. Til gengæld har Indus Capital meldt sig som ny shorter i Pandora med en andel på 0,54 pct.

Pandora-aktien 0,4 pct. lavere i 582,40 kr. efter fald fredag på 1,8 pct. og torsdag på hele 10,7 pct.

Handelsbanken har regnet sig frem til nogle nye kursmål for Topdanmark og Tryg. For Topdanmark er kursmålet hævet til 200 kr. fra tidligere 189 kr. Det ænder dog ikke ved, at banken fortsat anbefaler at sælge aktien.

Trygs kursmål lyder endvidere nu på 180 kr. mod tidligere 176 kr. Her er anbefalingen »akkumuler«, fremgår det af Bloomberg News. Topdanmark stiger 0,1 pct. til 273 kr., og Trygs aktie stiger 0,1 pct. til 156,10 kr.