Aktier: FLS kommer godt fra start

Smilene på FLSmidth-investorernes ansigter bliver lidt større torsdag morgen, hvor aktien retter sig efter fald onsdag. FLS ligger øverst i C20 Cap efterfulgt af Novo Nordisk og Genmab, der begge har fået løftet kursmålet af Deutsche Bank.

Læs mere
Fold sammen

Også den underliggende stemning er positiv. C20 Cap-indekset ligger 0,8 pct. højere i 814,81.

Det er en stigning i råvarepriserne torsdag morgen, som retter op på det kursfald, som FLSmidth blev udsat for onsdag, hvor aktien sluttede nederst i C20 Cap med et fald på 4,4 pct. Torsdag morgen ligger aktien 2 pct. højere i 269,70 kr.

Medicinalaktierne Novo Nordisk og Genmab følger lige efter med stigninger på omkring 1,7 pct. for dem begge. Novo Nordisk ligger i 282,50 kr., mens Genmab ligger til 393,50 kr.

B-aktien i A.P. Møller-Mærsk stiger 0,8 pct. til 12.480 kr.

- Aktierne i A.P. Møller-Mærsk har også i den seneste tid været under pres på grund af olieprisen. Og her venter jeg også en reaktion, sagde aktierådgiver i Nordea Jesper Bamberger til Ritzau Finans før børsåbning.

Olieprisen er steget lige over 2,2 pct. efter den danske børs lukketid onsdag.

Jesper Bamberger peger på, at der senere torsdag kommer en række nøgletal fra USA og Tyskland, der kan være med til at rykke på aktiekurserne. Samtidig kommer to af de store amerikanske banker, Bank of America og Citigroup, med regnskab for fjerde kvartal henholdsvis klokken 13.00 og 14.00.

- Den amerikanske regnskabssæson er så småt skudt i gang. Og bankernes regnskaber giver nogle retningslinjer for, hvilken retning det går, siger Nordeas senior aktierådgiver.

Carlsberg stiger med 0,9 pct. til 484,50 kr., efter at aktien fik sænket kursmålet af finanshuset Kepler Cheuvreux fra 600 kr. til 580 kr.

Det er også fornyet fokus på de tre banker i det nordjyske trekantsdrama mellem Nørresundby Bank, Spar Nord og Nordjyske Bank. Dramaet tog sidst på handelsdagen onsdag en ny drejning, da Spar Nord Bank meddelte, at det havde trukket sit bud på Nørresundby Bank tilbage.

Nordjyske Bank kom onsdag med sit officielle bud på banken, men Dansk Aktionærforening advarer om, at Nordjyske Bank giver en for høj pris.

Nordjyske falder 2,5 pct. til 99,50 kr., Nørresundby falder med 0,3 pct. til 406 kr., mens Spar Nord stiger med 0,9 pct. til 58,50 kr.

Bet 25 og Brøndby IF har indgået en endelig aftale omkring hovedsponsoratet, således at Bet 25 fortsætter som hovedsponsor for Brøndby IF frem til 30. juni 2017. Brøndby-aktien stiger med 2,6 pct. til 1,91 kr.