Aktier: FLS hives ned af finsk konkurrents nedjustering

FLSmidth ligger med i bunden i C25 mandag middag, efter at den finske konkurrent Metso har nedjusteret forventningerne til fjerde kvartal forud for regnskabet 2. februar.

FLSmidth skraber fortsat bunden i et generelt surt C25 henover middag. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto Erik Hansen

Metso skriver i en meddelelse, at det er indtjeningen i mineralforretningen, der halter. FLS falder med 2,4 pct. til 361,70 kr.

»Det er naturligt nok, at FLS falder 2-3 pct. på den nyhed. Det er fair nok, da det giver øget usikkerhed,« siger Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Faldet i FLS er kun overgået af Bavarian Nordic, der midt på handelsdagen ligger til et minus i aktiekursen på 3 pct. til 220,10 kr. Der er ikke umiddelbart nyt fremme om Bavarian.

Samlet falder 12 aktier i C25 mandag. Der er dog tekniske problemer hos Nasdaq, der driver fondsbørsen, og derfor er den samlede udvikling i indekset ikke opdateret.

I toppen af indekset ligger Vestas, Lundbeck og Ørsted med plusser på op til 1 pct. uden nyt.

Ellers præger en stribe analyseændringer aktieudviklingen på en dag, hvor det amerikanske marked er lukket for handel på grund af Martin Luther King Day.

»Markedet bærer præg af, at det amerikanske marked er lukket, hvilket giver både lavere omsætning og lavere volatilitet. Vi er lidt i et vakuum efter en fin start på året. Nu venter vi på nyt i form af regnskaber,« siger Martin Munk.

JUSTERINGER I SHORTS I PANDORA

Pandora holder kapitalmarkedsdag tirsdag, hvor topchef Anders Colding Friis vil løfte mere af sløret for den strategiplan frem mod 2022, som selskabet fortalte om torsdag i sidste uge.

Pandora-aktien ligger mandag middag 0,8 pct. lavere i 580,40 kr. efter fald på hele 10,7 pct. i torsdags. Aktien har i år mistet 14 pct. af sin værdi.

Mandag er det fremme, at hedgefonden Lone Pine Capital ifølge en indberetning til Finanstilsynet har reduceret sin shortposition i smykkeselskabet til 0,75 pct. fra 0,86 pct. I maj sidste år var shortpositionen 1,65 pct., men den er siden blevet nedbragt løbende.

Til gengæld har Indus Capital meldt sig som ny shorter i Pandora med en andel på 0,54 pct.

Og så har finanshuset Carnegie sænket sit kursmål til 610 kr. fra 650 kr., men fastholdt anbefalingen »hold«, viser data fra Bloomberg News.

ANALYTIKERNYT TIL FLERE

Novo Nordisk er ikke længere på købslisten hos Nykredit, som ifølge Bloomberg News skærer anbefalingen af medicinalaktien til »hold« fra »køb«. I samme omgang sænkes kursmålet til 355 kr. fra 360 kr., hvilket dog indikerer et positivt potentiale på 5,5 pct. sammenlignet med slutkursen fredag.

Novo-aktien ligger 0,6 pct. lavere i 334,60 kr.

Der er også analysenyt om Carlsberg, som ifølge Berenberg har god mulighed for at slå aktiemarkedets forventninger til 2017. Finanshuset har på den baggrund løftet kursmålet for bryggeriets aktie til 710 kr. fra 652 kr. og holdt fast i anbefalingen »hold«.

»Efter et stærkt tredje kvartal i Østeuropa, som fik ledelsen til at løfte forventningerne til 2017, venter vi igen, at Østeuropa vil udvikle sig stærkt i fjerde kvartal, men denne gang anført af volumenvækst snarere end pris/mix,« skriver Berenberg i en analyse.

Oveni kommer, at Carlsbergs tyrkiske konkurrent Anadolu Efes havde tocifret vækst på de internationale ølmarkeder i fjerde kvartal - anført af det russiske marked, hvor Efes er en klar konkurrent til Carlsberg.

Efes vurderer, at bryggeriet har vundet markedsandele på trods af et generelt faldende russisk marked.

Carlsbergs aktie stiger med 0,5 pct. til 757,40 kr.

Handelsbanken har justeret kursmålene for Topdanmark og Tryg. For Topdanmark er kursmålet hævet til 200 kr. fra tidligere 189 kr. Det ænder dog ikke ved, at banken fortsat anbefaler at sælge aktien.

Trygs kursmål lyder nu på 180 kr. mod tidligere 176 kr. Her er anbefalingen »akkumuler«.

Topdanmark stiger 0,6 pct. til 274,40 kr., og Trygs aktie falder 0,1 pct. til 155,90 kr.