Aktier: FLS havde optur efter kapitalmarkedsdag

Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

FLSmidth kan se lys for enden af tunnelen, og det fik aktien til at toppe C20 Cap onsdag. Aktien steg med 2,9 pct. til 426,60 kr., da koncernens topchef, Thomas Schulz, på selskabets kapitalmarkedsdag i Valby havde godt nyt med sig.

Janne Vincent Kjær, aktieanalytiker i Jyske Bank, mente, at det var indtjeningsmulighederne i forbindelse med de bedre markedsudsigter, der var anledningen til, at kursen på ingeniøraktien løftedes.

- Der er stor tillid til, at markedsvolumen vil vende tilbage, noterer hun.

FLSmidths markedssyn er, at Cement er påbegyndt genopretningen, mens Mining nu er nået bunden. Og selv om det ikke var de store nyheder, så var det nok til at trække aktien op på årets længste dag, hvor det samlede eliteindeks endte med et fald på 0,2 pct. til 1172,70

SAS I DYK

Ud over en kapitalmarkedsdag var der nyt fra SAS, der i andet kvartal landede med en omsætningsfremgang på 10 pct. til 9843 mio. svenske kr. Driftsresultatet gik til gengæld i rødt og blev et underskud på 110 mio. svenske kr. før renter og skat. På samme post var der et overskud på 240 mio. svenske kr. i det tilsvarende kvartal for et år siden.

Trods nedturen var resultatet alligevel bedre end ventet, da der i snit var spået et tab på 233 mio. svenske kr. på den post ifølge estimater indsamlet af SME Direkt. Og sammen med en fordobling af det tidligere varslede spareprogram til nu i alt 3 mia. svenske kr. i besparelser på årsbudgettet inden 2020, fik regnskabet en opadvendt tommelfinger fra Jacob Pedersen, Sydbanks aktieanalysechef.

- Noget af det jeg synes, har kendetegnet SAS de seneste år, er, at de kommercielt er blevet stærkere og skarpere, siger Jacob Pedersen.

Aktien faldt med 0,7 pct. til 14 kr. Aktien er dog steget med over 30,8 pct i år.

VESTAS MED I MEGAPROJEKT

Og så fik Vestas kurs mod en gigantisk ordre i Rusland, da vindmølleproducenten blev peget på som mølleleverandør til et projekt med en kapacitet på op til 1000 megawatt (MW).

Det fremgik af en meddelelse fra det russisk-finske partnerselskab Fortum-Rusnano, som i sidste uge vandt rettigheder til at opføre 1000 MW i Rusland i perioden 2018-2022.

Vestas bekræftede meddelelsen og fortalte, at det planlægger at etablere produktionsfaciliteter i Rusland for at kunne leve op til krav om lokal produktion.

Aktien i Vestas steg onsdag med 1,4 pct. til 595,50 kr. og er i år steget med 29,7 pct.

Carlsberg-aktien rettede sig en smule sidst på dagen og endte med et minus i aktiekursen på 1,6 pct. til 725 kr. Bunden blev nået efter en negativ analyse fra Jyske Bank. Bankens analytikere nedjusterede kursmålet for det danske bryggeri til 710 kr. fra 750 kr., og det medførte anbefalingen "reducér" mod tidligere "køb".

NYT TIL GENMAB OG NOVO

Blandt C20-aktierne var der nyt til Genmab, som noterede vækst i salget af Darzalex i maj ifølge tal fra Symphony Health. Midlet solgte for 80,5 mio. dollar i måneden, hvilket var 13 pct. mere end april.

Samlet er salget mere end fordoblet i år i forhold til sidste år, og dermed stiger Genmabs royalty-betalinger fra partneren Janssen. Aktien steg med 1,7 pct. til 1441 kr. og endte med i toppen af C20 Cap.

Der var også nyt til investorerne i Novo Nordisk. Medicinalkoncernen fik sent tirsdag aften opbakning til, at diabetesmidlet Victoza reducerer risikoen for alvorlige hjerte-kar-hændelser hos type 2-diabetikere. Afgørelsen kom fra et uafhængigt ekspertpanel nedsat af den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, og er et skridt mod en udvidelse af Victozas indlægsseddel.

Novo endte uændret i 290,40 kr.

Nordjyske Roblon kom med halvårsregnskab og opjusterede forventningerne til hele året med 5 mio. kr. til et overskud før skat på 20 mio. kr. Aktien steg med 3,7 pct. til 298 kr.