Aktier: FLS gør klar til comeback

Råvarepriserne er vendt rundt torsdag morgen, og det kan rette lidt op på det kursfald, som FLSmidth blev udsat for onsdag, hvor aktien sluttede nederst i C20 Cap.

Foto: Brian Bergmann. Råvarepriserne er vendt rundt torsdag morgen, og det kan rette lidt op på det kursfald, som FLSmidth blev udsat for onsdag, hvor aktien sluttede nederst i C20 Cap.
Læs mere
Fold sammen

- Jeg forventer, at vi ser en modreaktion i dag i FLS-aktien. Råvarepriserne - og herunder kobberpriserne - har været svagt stigende siden den danske børs lukkede onsdag. Og det vil betyde, at FLS vil stige, siger Jesper Bamberger, senior aktierådgiver i Nordea.

- Aktierne i A.P. Møller-Mærsk har også i den seneste tid været under pres på grund af olieprisen. Og her venter jeg også en reaktion, siger han til Ritzau Finans.

Også den underliggende stemning ventes at blive positiv.

- Jeg forventer, at aktierne samlet stiger med over 1 pct., når børsen åbner, siger Jesper Bamberger.

C20 Cap-indekset endte onsdag 1,3 pct. lavere i 808,6. Og efter børsens lukning måtte de amerikanske aktier notere fald som følge af råvarepriserne og svigtende detailsalg i julemåneden.

Jesper Bamberger peger på, at der senere torsdag kommer en række nøgletal fra USA og Tyskland, der kan være med til at rykke på aktiekurserne. Samtidig kommer to af de store amerikanske banker, Bank of America og Citigroup, med regnskab for fjerde kvartal henholdsvis klokken 13.00 og 14.00.

- Den amerikanske regnskabssæson er så småt skudt i gang. Og bankernes regnskaber giver nogle retningslinjer for, hvilken retning det går, siger Nordeas senior aktierådgiver.

FLSmidth-aktien faldt onsdag med 4,4 pct. til kurs 264,20 på grund af kobberprisen, der lå på det laveste niveau i seks år. Lavere kobberpriser kan på den korte bane betyde forsinkelser på ordrer og projekter for FLSmidth. Men priserne ligger dog omkring 2 pct. højere torsdag morgen.

Carlsberg kan få opmærksomhed, efter at aktien har fået sænket kursmålet af finanshuset Cheuvreux fra 600 kr. til 580 kr. Carlsberg steg onsdag med 0,63 pct. til 480,30 kr.

Det kan også komme fornyet fokus på de tre banker i det nordjyske trekantsdrama mellem Nørresundby Bank, Spar Nord og Nordjyske Bank. Dramaet tog sidst på handelsdagen onsdag en ny drejning, da Spar Nord Bank meldelte, at det havde trukket sit bud på Nørresundby Bank tilbage.

Nordjyske Bank kom onsdag med sit officielle bud på banken, men Dansk Aktionærforening advarer om, at Nordjyske Bank giver en for høj pris.

Biotekselskabet Veloxis, der ligger i strid med de amerikanske sundhedsmyndigheder, fortæller i en fondsbørsmeddelelse, at den skriftlige del af den verserende sag med den amerikanske lægemiddelstyrelse bliver afsluttet 3. marts 2015. Sagen har flere gange kostet Veloxis på kursen.

Bet25 og Brøndby IF har indgået en endelig aftale omkring hovedsponsoratet, således at Bet25 fortsætter som hovedsponsor for Brøndby IF frem til 30. juni 2017.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 43 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk