Aktier: FLS fører an i fald på marked i flyverskjul

Investorerne er krøbet i flyverskjul. Og det ser ud som, at de kommer til at blive liggende fladt på maven med hænderne beskyttende over hovederne, til der er kommet en afklaring af, hvorvidt briterne har tænkt sig at blive i EU eller ej.

Foto: Keld Navntoft.
Læs mere
Fold sammen

Det danske C20 Cap-indeks ligger tirsdag middag til et fald på 0,4 pct. efter at have indledt handelsdagen med en lille stigning.

- Markedet er i en totalt afventende position, til vi kan få en afklaring omkring briternes holdning til EU. Man beholder de positioner, man har, og volumen er også gået ud af markedet - der er ikke særlig meget omsætning de her dage. Den afventende position varer formodentlig ved til på fredag, siger Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

GEVINSTINDTAGNING PÅ FLSMIDTH

Helt i bunden af det let negative eliteindeks ligger FLSmidth-aktien.

- FLS havde en exceptionel mærkelig høj lukning mandag uden selskabsspecifikke nyheder, og det er som om, at den formåede at holde ved det niveau tirsdag. Men nu er det som om, at den mister noget af den stigning. Så der er nok nogle, der benytter sig af den voldsomme stigning og tager noget gevinst hjem nu, vurderer Martin Munk.

Der var bred aktiefest i mandagens handel. Men festen endte med at blive overraskende stor for FLS-aktien. Kursstigningen for FLS endte med at blive på 4,7 pct. mod en stigning på 0,5 pct. fra fredagens lukkekurs blot få minutter forud for børslukning.

Nasdaq OMX Copenhagen vurderede dog ikke, at der var tale om en fejl i handlen, oplyste børsen til Ritzau Finans.

Onsdag middag falder FLS-aktien med 1,9 pct. til 243,20 kr.

DANSKE BANK TROR PÅ EGNE MÅL

Blandt den lille håndfuld elitepapirer, der stiger onsdag middag, er Danske Bank-aktien, efter at finanshuset afholdt analytikerdag tirsdag.

- Vores analytiker kom hjem med et rigtig godt indtryk og kunne fortælle, at Danske Bank er ganske komfortabel med sine "guidelines". De virker stærke i troen på, at de har realistiske målsætninger. Det er måske også det indtryk, som analytikerne er kommet hjem med generelt. Vi fastholder i hvert fald vores positive holdning til aktien oven på analytikerdagen, fortæller Martin Munk.

Danske Bank-aktien ligger i toppen af eliteindekset med en stigning på 0,5 pct. til 183,60 kr.

SALGSTAL FRA GENMAB

Genmab falder 0,8 pct. til 1128,00 kr. efter at have offentliggjort salgstal for selskabets nyligt lancerede kræftmiddel Darzalex.

Darzalex solgte for 35,69 mio. dollar i sidste måned, hvilket er en fremgang på 8,5 pct. i forhold til måneden før, viser data fra det amerikanske analysehus Symphony Health.

Ifølge Sydbank er salgstallene for maj fuldstændig på linje med det ventede.

- Salget ligger tæt på mine forventninger. Jeg noterer mig, at Darzalex igen viser en opadgående tendens, efter at vi så lidt svage salgstal i april, hvor der var et fald på 9 pct., siger aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

AMBU KØBER OP I ISRAEL

Blandt sidepapirerne er der fokus på Ambu, der har købt det israelske firma Etview Medical for 16 mio. dollar på gældfri basis. Selskabet ejer såkaldt luftvejstuber, der har indbygget kamera til engangsbrug. Købet skal godkendes af det israelske selskabs aktionærer, men forventes at være på plads i fjerde kvartal af Ambus finansår.

Ambu-aktien løftes med 0,2 pct. til 263,00 kr.

Saniståls aktie stiger 3,5 pct. til 73,50 kr., efter at selskabet har frasolgt sit tyske datterselskab Hepa Wälzlager, der blandt andet sælger kuglelejer, til den tyske koncern Zitec. Som følge af frasalget opjusterer Sanistål forventningerne til årets overskud med 10 mio. kr. og regner nu med et driftsoverskud før skat og renter på 90 mio. kr.

UTILFREDSE TOPSIL-AKTIONÆRER

Opmærksomhed kan der også komme på Topsil, idet der blandt flere aktionærer har været utilfredshed med det frasalg, som Topsil gennemførte i sidste uge, hvor det midt i en budkrig valgte at gennemføre et salg af sin siliciumforretning til Globalwafers fra Taiwan for et trecifret millionbeløb.

Flere aktionærer har efterfølgende klaget over beslutningen og krævet en ekstraordinær generalforsamling, og nu er der sket endnu en drejning i forløbet, idet Erhvervsstyrelsen er gået ind i sagen.

Topsil-aktien falder 0,4 pct. til 0,29 kr.

/ritzau/FINANS

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk