Aktier: FLS falder efter finsk nyt - Nets fortsætter op

De danske aktier åbner fredag morgen med en lille pil ned. FLS falder mest efter et tvetydigt konkurrentregnskab, og Nets fortsætter stille og roligt til vejrs

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Fredag tegner ellers til at blive en relativt stille dag på kontoret. Enkelte selskaber har dog fået lidt konkurrentnyt, som analytikere og investorer kan tygge på, men på det hjemlige marked er der ikke skemasat væsentlige begivenheder.

BLANDET NYT TIL FLS FRA FINLAND

FLSmidth falder 1,3 pct. til 398 kr. fra start efter konkurrentnyt fra en af den danske ingeniørkoncerns bedst sammenlignelige konkurrenter inden for leverancer til den globale mineindustri, finske Metso.

Samlet skuffede finnerne, men de opjusterede også forventningerne til udsigterne for mineudstyr (mining equipment). Metso ser nu en "tilfredsstillende" efterspørgsel mod tidligere "svag" inden for mineudstyr.

Sydbank vurderer, at der er tale om tvetydig inspiration.

»Finnerne lander jo lavere end ventet, og det kunne tyde på, at hjulene ikke køre lige så hurtigt, som investorerne havde regnet med. Men Metso melder positivt ud og opjusterer forventningerne til aktiviteterne inden for minedelen«, konstaterer aktieanalytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen i en umiddelbar kommentar til regnskabet over for Ritzau Finans.

C20 Cap-indekset ligger uændret i 1177,11 med otte aktier i positivt territorium.

RATENYT TIL MÆRSK

Fredag har Mærsk fået nyt fra det ugentlige indeks for udviklingen i containerraterne fra Shanghai Shipping Exchange, SCFI.

Det faldt 2,8 pct. I sidste uge faldt indekset 3,1 pct. På dagsordenen senere står også regnskab fra amerikanske Schlumberger, der servicerer den olieindustri, som Mærsk også er en del af.

A.P. Møller-Mærsks B-aktie falder 0,6 pct. til 13.910 kr.

FALD STOPPET I STORBANKER

Danske Bank og Nordea ligger uændret efter torsdagens fald. Danske Bank koster 253 kr. og Nordea 81,30 kr. efter fald på henholdsvis 1,4 pct. og 5,4 pct. efter torsdagens regnskaber fra de to storbanker.

Pandora sætter sig efter torsdagens optur. Efter at have fået analytikernyt fra Carnegie torsdag, der blæste aktien op med 7,1 pct. til 708 kr. falder aktien ved åbningen fredag 0,4 pct. til 705 kr.

Uden for C20 fortsætter betalingsselskabet Nets til vejrs, efter at aktien igen torsdag satte kursrekord understøttet af de fortsatte spekulationer om et opkøbstilbud, der forstærkedes af franske Ingenicos opkøb af svenske Bambora for 1,5 mia. euro.

Fredag morgen stiger aktien 0,6 pct. til 152,90 kr.

KONKURRENTNYT TIL HARTMANN

Brdr. Hartmann har fået konkurrentnyt fra finske Huhtamäki, der konkurrerer med selskabet på området Fiber Packaging.

Fiber Packaging oplevede en omsætningsfremgang på 8 pct. til 71,8 mio. euro i andet kvartal, mens driftsresultatet i divisionen faldt med 1 pct. til 8,1 mio. euro.

Set over første halvår steg salget i Fiber Packaging med 9 pct. til 144,1 mio. euro, mens driftsresultatet faldt med 6 pct. til 15,4 mio. euro.

Hartmann steg torsdag 0,3 pct. til 385,50 kr., men er endnu ikke handlet fredag.