Aktier: FLS cementerede sig i toppen af grønt C20

Det danske aktiemarked tog mandag hul på ugen ved at stige, idet det ledende C20 Cap-indeks løftede sig 0,6 pct. til indeks 651,16. Dermed vendte indekset igen tilbage på rekordkurs, som det var kendetegnende mod slutningen af november.

Ved mandagens børsåbning lå det danske aktiemarked nede med et mindre fald, men det vendte i løbet af dagen, ligesom de europæiske kollegaer også lukkede dagen i grønt terræn.

- Man kan sige, at det har været støt stigende igennem hele dagen. Europa startede uforandret op, og så er det stort set steget hele dagen. I Danmark åbnede vi i et lille minus, men er så også steget i løbet af formiddagen, og det er fortsat gennem resten af dagen. Det har været en jævnt positiv dag uden de helt store udskejelser, siger chefhandler i Danske Bank, Mads Zink, til Ritzau Finans.

Blandt de danske selskaber var der fokus på blandt andre FLSmidth, der bekræftede rygter i medierne i Oman om en kontrakt på levering af cementudstyr til Oman Cement Company. Bekræftelsen af rygterne blev taget godt imod af investorerne, der sendte aktien op med 2,2 pct. i 267,5 kr.

- Man skal nok ikke undervurdere, at aktien har fået lidt klø her på det seneste. Det er lidt en naturlig reaktion på, at aktien har været presset, og så kommer den her aftale om cementfabrikken i Oman oveni. Det er de to ting kombineret, der sætter FLSmidth i plus i dag, forklarer Mads Zink.

Det var syvende gang i 2013, at FLSmidth bekræftede rygter i forskellige medier. Kun en af de foreløbige aftaler har dog indtil nu resulteret i en endelig ordre.

Internettøjsælgeren Smartguy foretog en nedjustering af sine forventninger, og det straffede investorerne ved at sende aktien 18,8 pct. ned i 2,1 kr.

Efter et foreløbigt skuffende julesalg venter Smartguy i regnskabsåret 2013/14 nu en omsætning på 475-500 mio. kr. mod tidligere ventet 520-545 mio. kr., og forventningerne til driftsresultatet (EBITDA) sænkes til minus 20-30 mio. kr. fra den tidligere forventning om et positivt driftsresultat på 10-20 mio. kr.

Analytikerne i Danske Bank valgte at sænke sin anbefaling af TDC's aktie til "sælg" fra tidligere "hold". Årsagen var ifølge Danske Bank, at den aktuelle aktiekurs på 50,45 kr. har indhentet bankens 12-måneders kursmål på 50 kr., og at banken ikke ser nogen grund til at løfte hverken indtjeningsestimater eller kursmål for TDC.

TDC lukkede mandag i 50,5 kr. efter en stigning på 0,2 pct.

Regnskabsaktuelle Egetæpper meldte om et lille fald i omsætningen i andet kvartal og generelt havde aktivitetsniveauet i årets første halvdel ikke helt levet op til selskabets forventninger. Markedssituationen blev betegnet som uændret og præget af stor usikkerhed.

Omsætningen faldt til 198,5 mio. kr. fra 199,3 mio. kr., men driftsresultatet, EBIT, blev forbedret til 12,9 mio. kr. fra 11,6 mio. kr. Også bruttomarginen er steget, og det skyldes blandt andet positive effekter af en outsourcing af garnproduktion, oplyser Egetæpper, der fastholder sine forventninger for hele 2013/2014.

Aktien i Egetæpper lukkede 0,5 pct. lavere i 202 kr.