Aktier: Flotte stigninger på Wall Street

Den positive stemning florerede fortsat på finansmarkederne i USA torsdag, og det gav kursstigninger.

Foto: Modelfoto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den positive trend har afsæt i mindskede bekymringer om den sydeuropæiske gældssituation efter at Grækenland ser ud til at gennemfører budgetreduktioner. De tyske banker støtter op om de franske forslag om at forlænge låneperiode for græsk gæld.

Det regionale erhvervstillidsbarometer fra Chicago leverede en positive overraskelse.

Dow Jones-indekset steg 1,3 pct. til 12.414, mens teknologi-indekset Nasdaq lukkede 1,2 pct. højere i 2774. S&P500-indekset stiger 1,0 pct. til 1320.

Internetauktionshuset E-bay steg 4,6 pct. til 32,3 dollar efter positive analytiker-anbefalinger. Både Citigroup og Bank of America har hævet deres anbefalinger på E-bay til køb. Det sker dagen efter, at den amerikanske centralbank fremsatte en ny plan for loftet på gebyret for transaktioner på forbrugernes kreditkort til 21 cent sammenlignet med det tidligere fremsatte loft på 12 cent.

Online boghandlen Amazon kan se frem til snart at skulle tillægge en salgsskat på sine handler i den amerikanske stat Californien. Amazon faldt 0,2 pct. til 204 dollar i torsdagens indledende handel.

Medicinalselskabet Eli Lilly fortalte torsdag, at det fortsæt forventer en omsætning på 20 mia. dollar mellem 2011 og 2014, mens indtjeningen vil være på mindst 3 mia. dollar i samme periode. Selskabet sagde ydermere at dets pipeline indeholder 70 medikamenter, hvoraf 33 er i fase II og fase III forsøg. Aktien steg 0,7 pct. til 37,5 dollar.

Luftfartsselskabet American Airlines taler med amerikanske Boeing og europæiske Airbus om at udskifte mindst 250 fly, og det vil være en gigantordre på en værdi af 15 mia. dollar, skriver Wall Street Journal, som citerer unavngivne kilder. 250 fly er mere end en tredjedel af American Airlines flåde. American Airlines lukkede 0,2 pct. lavere i 5,4 dollar.

Boeing steg 1,7 pct. højere i 73,9 dollar. Bilproducenten Ford steg 2,8 pct. til kurs 13,8 dollar. Der var spekulationer i markedet om at Ford har taget markedsandele i juni, hvilket gav aktien et løft.

Ritzau Finans