Aktier: Flokkevis af rekorder med WDH i front

Læs mere
Fold sammen

Med William Demant i spidsen stiler det danske aktiemarked torsdag middag mod endnu en rekordlukning understøttet af flokkevis af rekordkurser spredt jævnt ud over eliteindekset C20 Cap.

Høreapparatkoncernen Willian Demant Holding er dagens regnskabsaktuelle C20-aktie, og modtagelsen af regnskabstallene, der blev præsenteret før børsåbningen, giver anledning til en kursstigning på 4,6 pct. til 525 kr. torsdag middag.

Sammen med en stigning i Mærsk-aktierne på 3,5 pct. til 15.790 kr. for B-aktien og på 3,3 pct. til 15,170 kr. for A-aktien - rekord i begge tilfælde - er det med til at trække C20 Cap op i 936,64, som er 1,0 pct. over onsdagens lukkekursrekord for eliteindekset.

WDH leverede en omsætning på 9346 mio. kr., mens driftsresultatet (EBIT) blev 1761 mio. kr. Det var dermed bedre end ventet blandt analytikerne, der sigtede efter en omsætning på 9347 mio. kr. og et driftsresultat (EBIT) på 1672 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans. På bundlinjen landede WDH et nettoresultat på 1327 mio. kr. i 2014 mod ventet 1243 mio. kr. og 1286 mio. kr. et år tidligere.

- Det virker meget fortjent, at WDH-aktien skal stige på det her. Indtjeningen var klart over forventninger, og det er en aktie, der har været noget usikkerhed omkring. De skulle snart til at levere varen, og det ser ud som om, at det gør de nu. Derfor får den en pæn tur op, vurderer chefaktierådgiver i Nordea, Torben Høyer.

Mærsk-aktierne lever ifølge Torben Høyer fortsat højt på onsdagens regnskabs og nyheden om, at konglomeratet sælger sin 20 pct. store aktiepost Danske Bank.

- Der er rigtig mange - specielt internationale - investorer, der havde regnet med, at vi får nok ikke ekstra strømlining af A.P. Møller, vi får nok ikke ekstra udbytte, aktietilbagekøb og så videre. Og så kommer de og trækker den her kanin op af hatten med, at de sælger Danske Bank-aktierne. Så der er mange der ændrer opfattelse af den. Og det, man kan se, det er, at Maersk Line kører utroligt stærkt og væsentligt bedre end konkurrenterne. Og olieforretningen er nok under pres, men ikke så slemt som mange havde frygtet, siger Torben Høyer.

Han ser pæn sandsynlighed for en opjustering eller to fra A.P. Møller-Mærsk i løbet af året og i øvrigt fortsat stigning i de to Mærsk-aktier.

- Jeg tror, at det her kan være med til at drive aktien i den kommende tid, siger chefaktierådgiveren.

Uden egentlige selskabsspecifikke nyheder noteres der torsdag middag blandt C20-aktierne også rekordkurser i DSV (+0,1 pct. til 215,90 kr.), Genmab (+1,1 pct. til 492,70 kr.), Nordea (+1,7 pct. til 89,20 kr.) og Novo (+0,6 pct. til 313,70 kr.)

Novo Nordisks store franske konkurrent Sanofi har fået markedsføringstilladelse til sit nye langtidsvirkende insulin Toujeo på det amerikanske marked. Lanceringen ventes i begyndelsen af andet kvartal.

Markedsføringstilladelsen er vigtig for Sanofi, da patentet på selskabets nuværende supersællert Lantus udløber senere i år og snart kan få konkurrence. Medicinalselskabet Eli Lilly er således på vej med en efterligning af Lantus, men er foreløbigt forhindret i at lancere frem til midten af 2016, da Sanofi har anlagt sag mod det amerikanske selskab for brud på immaterielle rettigheder.

Med godkendelsen af Toujeo er Sanofi også et skridt foran Novo, der tidligst ventes at kunne lancere sit nye langtidsvirkende insulin Tresiba på det amerikanske marked i starten af 2016.

Der går torsdag et udbytte på 3 kr. per aktie fra i Novozymes, der ligger tæt på bunden af C20 med et fald på 0,3 pct. til 321,50 kr.

Banknordik offentliggjorde torsdag morgen regnskab for 2014, hvor det fremgik, at banken i 2015 venter et resultat før skat, kursregulering og nedskrivninger - et "driftsresultat i Banknordik-terminologi - på 200-240 mio. kr." I 2014 blev driftsresultatet 157 mio. kr. Aktien falder 2,2 pct. til 111,50 kr.

Kort før middag kom Københavns Lufthavne, KBHL, med regnskab, der viste et fald i årets nettoresultat til 958 mio. kr. fra 976 mio. kr. i 2013. Torsdag middag ligger den noget illikvide i status quo i 3315 kr.

Senere på dagen kommer der regnskaber fra Fynske Bank, Hvidbjerg Bank, Vestjysk Bank, Roblon samt MT Højgaard-ejerne Monberg & Thorsen og Højgaard Holding.