Aktier: Flere klø til FLS i helt rødt marked

De danske aktier er igen på retur onsdag morgen, efter at C20 Cap-indekset ellers gjorde et stort comeback tirsdag med den tredjestørste stigning i eliteindeksets historie - på 3,63 pct. til 951,86.

Læs mere
Fold sammen

Der er fortsat store udsving på de internationale aktiemarkeder på grund af uroen i Kina, og i USA vendte humøret sidst på aftenen. Efter at være startet med store stigninger i kølvandet af de pæne hop i Europa endte de amerikanske aktier i minusser på mellem 0,4 og 1,4 pct. for de tre ledende indeks.

Alt imens stiger de asiatiske aktier fortsat pænt, efter at den kinesiske centralbank tirsdag valgte at sænke sine ledende renter og reservekravene til landets banker. I Kina specifikt er der dog fortsat tilbagefald.


Og i Europa ser investorerne ud til at læne sig mest op af amerikanerne. I hvert fald falder C20 Cap-indekset med 2,4 pct. til 929,52 efter omkring 15 minutters handel.

På selskabssiden er der fortsat fokus til ingeniørkoncernen FLSmidth, der tirsdag sank helt til bunds efter et voldsomt skuffende regnskab for andet kvartal. Aktien gik fra en stigning på omkring 2,5 pct. inden regnskabet til at slutte med et fald på 9,9 pct. efter regnskabet, der blandt andet skuffede voldsomt på driften og indeholdt en større nedjustering.


Siden har en stribe finanshuse været ude at skrue på kursmålet for FLSmidth. Blandt andre har den britiske storbank HSBC sænket sit kursmål til 235 kr. fra 265 kr., mens anbefalingen er fastholdt på "reducer", og JPMorgan har sænket sit kursmål til 275 kr. fra 295 kr. og fastholdt anbefalingen "neutral".

Jyske Bank har desuden sænket sit kursmål til 360 kr. fra 385 kr. og fastholdt anbefalingen "køb", mens Nordea onsdag morgen har sænket sin anbefaling af ingeniørkoncernens aktie til "sælg" fra "hold".


Fra handelsstart onsdag fortsætter FLSmidth nedturen med et fald på 4 pct. til 238,30 kr. - nok til en bundplacering i C20 Cap-indekset.

William Demant Holding falder 0,6 pct. til 537 kr. i det negative marked. Det er lig med den mindst ringe præstation i eliteindekset og hænger formentlig sammen med, at Barclays har løftet anbefalingen af aktien til "ligevægt" fra "undervægt", mens kursmålet er løftet til 499 kr. fra 440 kr.


Onsdag morgen har Nordic Shipholding præsenteret et regnskab for andet kvartal, der modsat FLSmidths viste sig rigtig stærkt.

Selskabet sejlede en opjustering hjem i kvartalet, der viste stor fremgang på både toplinjen, driften og bundlinjen. For hele 2015 venter Nordic Shipholding nu et driftsresultat (EBITDA) på 15-18 mio. dollar mod tidligere ventet 13-16 mio. dollar, mens resultatet før skat nu ses stige til 5-8 mio. dollar mod den tidligere forventning om 3-6 mio. dollar.

Derudover løftes forventningerne til de frie pengestrømme i 2015 til 9-12 mio. dollar fra tidligere 5-8 mio. dollar.


Nordic Shipholding-aktien stiger med 3,2 pct. til 1,30 kr. fra start.


Positivt fokus er der også til Topsil, der har udsigt til en større kompensation end ventet fra den underleverandør, der sidste år lavede fejl og forårsagede store problemer hos en Topsil-kunde på grund af fejl i selskabets siliciumskiver.

- Samlet set bliver kompensationen større end forventet og dermed også større end det regnskabsmæssige tilgodehavende. I 2015 forventes dette at resultere i en positiv EBITDA-effekt i størrelsesordenen 4 mio. kr., skriver Topsil i en meddelelse til fondsbørsen.


- Kompensationen forventes at blive afregnet delvist som modregning i underleverandørens nuværende tilgodehavender hos Topsil og delvist som en kontant betaling. Den kontante betaling forventes modtaget i tredje kvartal 2015, fortsætter selskabet.

Den højere end ventede kompensation til Topsil betyder, at selskabet opjusterer sine forventninger til hele 2015's driftsresultat (EBITDA) til 14-24 mio. kr. fra tidligere 10-20 mio. kr. Forventningen til en omsætningsfremgang på 0-5 pct. fastholdes.

Topsil stiger med 1,2 pct. til 0,422 kr. i den tidlige handel.


Sent tirsdag afleverede stenuldskoncernen Rockwool et sæt blandede resultater for andet kvartal, mens forventningerne til hele året blev fastholdt.

Rockwool omsatte for 557,1 mio. euro i kvartalet mod ventet 572,1 mio. euro blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. Driftsresultatet (EBITDA) landede på 89,3 mio. euro mod ventet 87 mio. euro blandt analytikerne.

På bundlinjen skuffede Rockwool en smule med et nettoresultat på 32,1 mio. euro mod ventet 33,9 mio. euro blandt analytikerne.

B-aktien i selskabet falder med 1,5 pct. til 861,50 kr.

Entreprenørkoncernen Aarsleff stiger derimod med 2,8 pct. til 2154 kr. efter at have bekræftet en ordre på 552 mio. kr. på en udvidelse af Frederikshavns Havn. Ordren var allerede offentliggjort i Berlingske Business, men blev først bekræftet via fondsbørsen godt 20 minutter før handelsstart.


Senere onsdag ventes der desuden regnskaber fra Fast Ejendom Danmark, Victoria Properties, Møns Bank, Arkil og Veloxis.