Aktier: Flere gode regnskaber præger grønt marked

Der er en positiv undertone på aktiemarkederne i Europa onsdag middag.

Arkivfoto. Der er en positiv undertone på aktiemarkederne i Europa onsdag middag. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

Der er en positiv undertone på aktiemarkederne i Europa onsdag middag. De brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 ligger i plus, og det samme er tilfældet for de underliggende europæiske aktiemarkeder.

Stoxx 600-indekset stiger med 0,5 pct. til i underkanten af 383. Hovedindeksene på de tre store aktiemarkeder i Frankrig, London og Frankfurt stiger med 0,3-0,7 pct.

Schweiziske Lonza Group, der blandt andet producerer kemikalier, ligger i top i Europa med en stigning på 6,4 pct. til 228,30 schweizerfranc.

Selskabet har leveret tal for første halvår, der får prædikatet »meget stærke«, og som klart slog forventningerne i markedet. Samtidig satte selskabet mål for væksten frem mod 2022.

Tyske Kion Group stiger også pænt efter at have leveret flotte tal. Driftsoverskuddet (EBIT) var bedre end ventet, da det landede på 214,2 mio. euro mod ventet 211,3 mio. euro blandt analytikerne ifølge Bloomberg News.

Omsætningen landede på 2,02 mia. euro - lidt lavere end ventet. Forventningerne til hele året blev fastholdt, og investorerne sender aktien op med 5,6 pct. til 72,20 euro.

Det svenske kreditstyringsselskab Intrum Justitia, der leverede skuffende regnskabstal tirsdag, stiger onsdag med mere end 5 pct. til 276,40 svenske kr.

Tirsdag faldt aktien dog med knap 8 pct. Onsdag har aktien fået løftet anbefalingen af Handelsbanken til »køb«, og samtidig sættes kursmålet til 335 svenske kr.

I bunden af Stoxx 600 ligger det hollandske selskab ASM International, der producerer maskiner til produktion af halvledere.

Faldet, der er på over 6 pct. til 52,15 euro, sker efter et regnskab, der var lidt under den ventede ifølge Bloomberg News.