Aktier: Flere gode regnskaber prægede grønt marked

Der var en positiv undertone på aktiemarkederne i Europa onsdag. Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 endte i plus.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Der var en positiv undertone på aktiemarkederne i Europa onsdag. Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 endte i plus.

Indekset steg med 0,5 pct. til i underkanten af 383. Hovedindeksene på de tre store aktiemarkeder i Frankrig, London og Frankfurt steg med 0,2-0,5 pct.

Blandt dagens regnskaber var der tal fra det britiske medicinalselskab Glaxosmithkline. GSK skruede ned for sine forventninger til 2017, men opdaterede sin vision for 2020. GSK-aktien faldt 2,9 pct. til 1540,50 pence.

Glaxosmithkline venter nu at have en vækst på 3-5 pct. i sin indtjening per aktie i 2017 mod tidligere ventet 5-7 pct. Til gengæld satte medicinalvirksomheden mål op for perioden frem til 2020, hvor der ventes en gennemsnitlig årlig vækst på 5 pct.

Den franske betalingsgigant Worldline, der tidligere har været nævnt som en mulig køber af Nets, leverede mindre fremgang på toplinjen i første halvår af 2017, mens indtjeningen gik op. Samtidig opjusteredes forventningerne. Aktien steg 2,4 pct.

Schweiziske Lonza Group, der blandt andet producerer kemikalier, endte tæt på toppen i Europa med en stigning på knap 8 pct. Selskabet leverede tal for første halvår, der har fået prædikatet "meget stærke", og som klart slog forventningerne i markedet.

Tyske Kion Group leverede et driftsoverskud (EBIT), der var bedre end ventet, og investorerne sendte aktien op med mere end 7 pct.

I bunden af Stoxx 600 endte det hollandske selskab ASM International, der producerer maskiner til produktion af halvledere. Faldet på omkring 6 pct. kom efter et regnskab, der var lidt under det ventede ifølge Bloomberg News.