Aktier: Fladt marked med banker og Pandora i hver deres ende

Der er relativt stille i den danske aktiehandel på ugens næstsidste handelsdag, hvor flertallet af de største aktier herhjemme ved middagstid går en spids tilbage.

Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Største kursdyk tilfalder Pandora, som sætter sig 1,3 pct. til 614 kr. Det kan hænge sammen med bekymrende meldinger fra den svenske tøjgigant H&M, som i et ellers positivt andet kvartal har haft udfordringer i den amerikanske detailhandel, der også er et vigtigt marked for det danske smykkeselskab.

»Salgstallene kan have en afsmittende effekt på en aktie som Pandora, selv om de ikke er direkte konkurrenter. Men det kan give en indikation af, hvordan sektoren har det,« fortæller Lars Skovgaard Andersen, der er senioraktierådgiver i Danske Bank.

Mens Pandora falder, ligger det samlede danske eliteindeks, C20 Cap, stort set uændret i 1151,35.


MÆRSK SER BEDRING I IT-PROBLEMER
A.P. Møller-Mærsk ligger også fladt, da koncernens B-aktie bliver handlet uændret til 13.070 kr. Siden tirsdag har selskabet haft massive it-udfordringer, hvilket har påvirket den daglige drift og blandt andet evnen til at modtage nye ordrer i containerrederiet Maersk Line.

Men sent onsdag kunne Mærsk meddele, at det igen er i stand til at modtage ordrer fra kunder gennem portalen Inttra, der er en markedsplatform for containerindustrien.


FLERE KURSMÅLSÆNDRINGER
Blandt de faldende aktier er Carlsberg, selv om bryggeriet har fået løftet kursmålet af finanshuset Jefferies til 680 kr. fra 620 kr. Anbefalingen "hold" fastholdes. Bryggeriaktien falder 0,6 pct. til 700 kr.

Også Chr. Hansen har fået analytikernyt, da ingrediensvirksomheden har fået løftet kursmålet af investeringsbanken Carnegie til 520 kr. fra 470 kr., mens anbefalingen "køb" fastholdes. Chr. Hansens aktie går på trods af det ned med 0,5 pct. til 471,20 kr.

I den positive ende af C20 Cap ligger særligt bankerne anført af Jyske Bank med et plus på 1,9 pct. til 376,30 kr. Generelt har den europæiske banksektor også vind i sejlene torsdag middag, og herhjemme stiger Nordea og Danske Bank henholdsvis 0,5 pct. til 84,05 kr. og 1,0 pct. til 253,10 kr.

Som forklaring på optimismen i sektoren kan blandt andet nævnes onsdagens beståede stresstest hos de amerikanske banker, der alle opfyldte kravene fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.