Aktier: Flad udvikling mens der ventes på Fed-referat

De amerikanske aktiemarkeder sluttede tirsdag så godt som uændret.

Et par af sværvægterne i amerikansk detailhandel fremviste gode regnskaber, men de efterfølgende stigninger blev på indeksbasis udvisket af fald i energiselskaberne efter nye fald i oliepriserne.

Onsdag morgen er investorerne fortsat i tvivl om retningen.

Dagens offentliggørelse af referatet fra det seneste pengepolitiske møde i Federal Reserve afventes, da det kan indeholde fingerpeg om FOMC-deltagernes holdning til en renteforhøjelse i december.

De amerikanske aktiefutures ligger ved sekstiden onsdag morgen med marginale fald op til 1 pct.

S&P 500-indekset sluttede tirsdag med et minus på 0,1 pct. i 2050,44. De tunge aktier i Dow Jones stegt under 0,1 pct. til 17.489,50, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset også lukkede med en lille stigning under 0,1 pct. i 4986,02.

Omsætningen var pæn med 800 mio. aktier på New York Stock Exchange og 1,8 mia. aktier på Nasdaq-børsen.

- Vi havde en stærk dag mandag. At markedet puster ud og ligger fladt, er et

opmuntrende tegn. Der er uendelige mængder geopolitisk frygt, der har tendens til at tage fokus, men den store makrobegivenhed, som markedet fokuserer på, er det pengepolitiske møde i december i FOMC (Federal Open Market Committee, red.), siger senior strateg Alan Gayle fra RidgeWorth Investments i Atlanta til Bloomberg News.

Netop FOMC's fokusering på inflationen gjorde tirsdagens nøgletal endnu mere interessante en normalt. De viste at de amerikanske forbrugerpriser steg 0,2 pct. i oktober i forhold til samme måned året før. Økonomerne havde ventet en stigning på 0,1 pct.

Kerneforbrugerpriserne, der er Federal Reserves foretrukne inflationsmål, da de fraregner de volatile fødevare- og energipriser, steg helt som ventet 1,9 pct. i forhold til samme måned året før.

Til gengæld skuffede industriproduktionen med et fald på 0,2 pct. i oktober sammenlignet med måneden før. Økonomerne havde estimeret en stigningstakt på 0,1 pct.

På sektorbasis var der kursfald i energisektoren. Olieprisfald kostede investorerne i Exxon og Chevron henholdsvis 1,2 pct. og 0,5 pct.

Til gengæld fik de ellers noget mørbankede detailhandelsselskaber oprejsning. Detailkæmpen Wal-Mart leverede et solidt regnskab for tredje kvartal, hvor omsætningen lå på linje med det ventede, mens bundlinjen til gengæld overraskede positivt.

Også et sæt præciserede forventninger lå på den lune side, og Wal-Mart-aktien lukkede med en stigning på 3,5 pct.

Byggemarkedskæden Home Depot kom ligeledes bedre ud af tredje kvartal 2015/16, end analytikerne havde ventet. De gode resultat i perioden gav anledning til en præcisering af forventningerne til hele årets resultat, og Home Depot-aktien sluttede dagen med et plus på 4 pct.

Modsat var der klø til konglomeratet Urban Outfitters, der ud over at producere modetøj også sælger husholdningsartikler nu også har kastet sig over pizza-restauranter.

Urban Outfitters kom ud af tredje kvartal med en skuffende omsætning, og aktien straffedes med et kursfald på 3,8 pct.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk