Aktier: Flad tirsdag afløses af små stigninger

Der ser ud til at ville blæse mere positive vinde hen over det danske aktiemarked onsdag, end der gjorde i gårsdagens småkedelige handel.

Læs mere
Fold sammen

Herhjemme lukkede det ledende C20 Cap-indeks tirsdag stort set uændret i forhold til dagens børsåbning. Dermed kom eliteindekset tirsdag ikke nærmere sit rekordterritorium, der har seneste lukkerekord dateret 20. juli på 1063,86.

- Om det var de sidste feriekrampetrækninger eller et udbredt behov for at se flere tal, der kan fortælle os noget om væksten, ved jeg ikke.

- Tirsdag blev en møgkedelig dag med meget begrænsede bevægelser på tværs af rente-, valuta- og aktiemarkeder, lyder det fra Henrik Drusebjerg, chefstrateg hos Carnegie, i en skriftlig kommentar.

Men onsdag ser ud til at få et lidt mere positivt præg. Årsagen skal findes i en overvejende positiv handel i Asien onsdag morgen samt små stigninger til både de europæiske og amerikanske aktiefutures.

- Gårsdagens halvsløje udvikling på de europæiske aktiemarkeder har givet plads til en positiv stemning i dag, hvor det fornyede fald i euro og den bedre stemning omkring de kinesiske vækstudsigter vil være understøttende, skriver seniorstrateg Tine Choi Danielsen fra Nordea i en kommentar.

Blandt de danske eliteaktier vil DSV, der endte 3,6 pct. højere i 243 kr. tirsdag, endnu engang få interesse efter tirsdagens halvårsregnskab. Transport- og logistikkoncernen trykkede speederen i bund i et generelt pænt andet kvartal, som også har givet anledning til en opjustering for helåret.

Efterfølgende har Nordea hævet sin anbefaling af aktien til "køb", og en række finanshuse har sat højere kursmål. Jefferies løfter sit kursmål for DSV til 280 kr. fra 260 kr., mens Nomura har løftet sit til 273 kr. fra 250 kr. Begge huse har anbefalingen ”køb”. Derudover har RBC øget sit kursmål til 270 kr. fra 245 kr. og gentaget en ”overvægt”-anbefaling, viser data fra Bloomberg.

De næste C20-regnskaber kommer torsdag morgen fra Novo Nordisk og Novozymes, som tirsdag henholdsvis lukkede 0,6 pct. lavere i 407 kr. samt 0,7 pct. højere i 361,70 kr. Onsdagen giver dermed investorerne sidste mulighed for at positionere sig forud for de to regnskaber, der begge vil være for andet kvartal.

Selv om det først er 19. august, at Carlsberg kommer med sine tal for andet kvartal, kan en stribe af såkaldte peer-regnskaber allerede give anledning til en smule tømmermænd hos den danske bryggerikoncern, som tirsdag lukkede 1,1 pct. lavere i 595,50 kr.

I en skriftlig kommentar vurderer Frans Høyer, senioraktieanalytiker i Jyske Bank, at baseret på regnskabet for andet kvartal fra Heineken, der er den sidste af de fire Carlsberg-peers, som Jyske Bank følger, samt observationer om ugunstigt vejr i andet kvartal og starten af tredje kvartal, fastholder han en forsigtig holdning til den drastiske nedgang i det russiske ølmarked og svagheden på det vesteuropæiske marked.

Blandt sidepapirerne kommer der onsdag regnskaber fra Ringkjøbing Landbobank, Greentech og Banknordik. Sidstnævnte er før børsåbning kommet med sit regnskab for andet kvartal, hvor forventningerne til 2015 fastholdes.

Dog ventes nedskrivningerne på udlån nu at være "væsentligt" lavere end 2014, hvor de udgjorde 85 mio. kr. I første halvår var der således kun nettonedskrivninger på 15 mio. kr.

/ritzau/FINANS

 

Dan Petersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk