Aktier: Flad åbning i sigte i afventende marked

Der kan komme til at herske stilhed på det danske aktiemarked tirsdag, hvor markedet ser ud til at åbne stort set uændret med få udsving i sigte.

Mandag var det slut med tre ugers næsten konstante stigninger på det amerikanske aktiemarked, der undervejs sendte alle fire væsentlige indeks til nye højder. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Og der er ikke meget at skrive om tirsdag set med danske øjne, vurderer afdelingsdirektør Ole Kjær Jensen fra Sydbank.

- Det tegner til en stille åbning i Europa på markeder med lav aktivitet, der vil være præget af en vent-og-se-holdning, forklarer han og peger på Opec-mødet onsdag, den amerikanske jobrapport fredag og den italienske folkeafstemning søndag, som begivenheder markedet ser frem mod.

Mandag var det slut med tre ugers næsten konstante stigninger på det amerikanske aktiemarked, der undervejs sendte alle fire væsentlige indeks til nye højder.

De amerikanske aktieinvestorer trak sig nemlig tilbage, af frygt for at forventningerne til den ventede acceleration i den økonomiske vækst, når den nye administration tiltræder i januar, har været for store og markedets bevægelser for hurtige.

Alle de ledende amerikanske indeks faldt mandag, og tirsdag morgen ligger de amerikanske aktiefutures tæt på nul - dog med en beskeden pil nedad for S&P 500-indekset.

C20 Cap sluttede i 966,37 mandag svarende til et marginalt fald på 0,02 pct.

På den selskabsspecifikke front skriver både Jyllands-Posten og Politiken, at Dong, SAS og Københavns Lufthavne er nogle af de statsejede selskaber, som den nye VLAK-regering overvejer at sælge ud af. Baggrunden er, at regeringen ikke ønsker at eje selskaber, som er i direkte konkurrence med private virksomheder.

Alle tre aktier lukkede med fald mandag på henholdsvis 1,5 pct. til 239,50 kr., 1,8 pct. til 11,20 kr. og 0,4 pct. til 5095 kr.

Danske Bank oplever for første gang i 16 år, at der kommer flere kunder ind, end der forlader banken, skriver Berlingske Business. En simpel strategi har været med til at vende kundeudviklingen og kundetilfredsheden.

Bankaktien lukkede med et lille plus på 0,05 pct. til 205,6 kr.

AKTIER TIL EFTERSYN

Både Vestas og Royal Unibrew har fået skåret deres kursmål tirsdag.

HSBC har sænket Vestas' kursmål til 520 kr. fra tidligere 530 kr., mens anbefalingen fortsat hedder "hold", fremgår det af Bloomberg News. Vindmølleaktien lukkede 1,1 pct. højere i 474,3 kr.

Uden for eliteindekset har bryggeriet Royal Unibrew fået skåret sit kursmål af SEB til 340 kr. fra 380 kr. Anbefalingen er dog fortsat "køb", fremgår det er Bloomberg News.

Royal Unibrew lukkede mandag 0,8 pct. lavere end fredag i 279,60 kr. Torsdag i sidste uge faldt bryggeriaktien med 7,9 pct. til 273,50 kr. efter præsentationen af sit regnskab for tredje kvartal.