Aktier: Fjernøstlige børser retter sig

Efter en ganske blandet udvikling fredag morgen er de fjernøstlige aktiemarkeder ved at finde fælles fodslag i eftermiddagens handel lokal tid.

I Tokyo har en lang række økonomiske nøgletal sent analytikerne i tænkeboks, men en stærk positiv udvikling i især industriproduktionen, der ligger på det højeste niveau i mere end tre år, trækker op, mens et faldende detailsalg og en aftaqende inflation kan give anledning til nye lempelser fra myndighedernes side.

- Selv om der ikke er nogen gode nyheder, burde aktierne gå højere så længe, der ikke er nogen negative katalysatorer. Men aktiekurserne er steget meget hurtigt, så nogle investorer vil tage gevinst hjem, siger chefstrateg Soichiro Monji fra Daiwa SB Investments i Tokyo til Bloomberg News.

Efter en markant negativ start på dagen, har det toneangivende Nikkei-indeks rettet sig til et fald på knap 0,1 pct., mens det brede Topix-indeks er vendt til et plus på 0,1 pct.

Køberinteressen på de kinesiske børser fortsætter efter torsdagens kommentarer fra premierminister Li Keqiang, der efterlyste en "mere aktiv finanspolitik". Premierministerens bemærkninger, der kom sideløbende med en opfordring til yderligere lempelser fra den kinesiske centralbank, giver forventninger til nye lempelser, når næste uges politiske møder i Beijing skal fastlægge de økonomiske mål og midlerne til at nå dem.

Shanghai Composite stiger 0,5 pct., mens CSI 300-indekset øger 0,4 pct. Hongkongs Hang Seng stiger mere begrænsede 0,2 pct.

Blandt de øvrige børser er der til gengæld fald i Taiwans Taiex-indeks og Seouls Kospi-indeks på henholdsvis 0,8 pct. og 0,4 pct., mens Sydneys ASX indeks lukkede med et plus på 0,3 pct.

Den amerikanske S&P-aktiefuture ligger med fald på 0,1 pct. i den asiatiske handel.