Aktier: Fjerde europæiske stigning på stribe

Aktierne i Europa fortsætter på den grønne gren frem til jul og ligger til fjerde dag i træk med stigninger, målt på det brede Stoxx 600-indeks.

Indekset stiger ved 13-tiden 0,3 pct. til 322,18, men den udvikling dækker dog over fald i eksempelvis Frankrig og Spanien, mens der præsteres fremgang i London, Frankfurt og på de skandinaviske børser.

Aktierne har blandt andet fået lidt medvind fra IMF's chef, Christine Lagarde, som i weekenden fortalte den amerikanske tv-station NBC, at hendes organisation vil hæve sine prognoser for den amerikanske økonomi. Det bidrager til et generelt positivt syn på verdensøkonomien blandt de fleste markedsdeltagere.

Sydeuropa leverer dagens største aktiestigninger i Stoxx 600-indekset, da portugisiske Banco Comercial og Banco Espirito Santo stiger henholdsvis 7,3 og 4,0 pct. Samtidig ligger verdens ældste bank, Monte Paschi, 4,2 pct. højere på børsen i Milano.

Lanxess, der producerer kemikalier, stiger desuden 3,5 pct., efter at topchef Axel Heitmann over for Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung bekræftede, at selskabet vil opfylde sin guidance om et driftsoverskud på 710 til 760 mio. euro i år, og at han regner med forbedringer næste år.

I London nyder Royal Mail ikke en god debut i FTSE-indekset, da postvæsenets aktie falder 1,3 pct. på samme dag, hvor den for første gang indgår i eliteindekset. Der er dog stadig til en god jul for de aktionærer, der hoppede med i børsnoteringen i oktober. Aktien er nemlig steget gevaldigt fra noteringskursen på 330 pence og ligger mandag, trods dagens fald, i 585,3 pence.