Aktier: Fjerde dag er lykkens dag for danske aktier

Der er fest og grønne farver på det danske aktiemarked torsdag morgen, og dermed har de danske aktier foreløbig brudt de seneste tre dages kursfald.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Kort efter børsåbning ligger de fleste eliteaktier i det danske C20 Cap-indeks i plus, hvilket er med til at sende indekset op med 0,5 pct. til 950,27. Onsdag lukkede eliteindekset til sammenligning 2,3 pct. lavere i 945,76, hvor der var kursfald i 19 ud af 20 eliteaktier.

Den positive stemning skyldes blandt andet Beige Book-rapporten fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der blev præsenteret onsdag aften dansk tid. Efter fremlæggelsen af rapporten regner markedet i højere og højere grad med en udskydelse af renteforhøjelsen i USA.

- Amerikansk økonomi vokser moderat, og Federal Reserve er særligt opmærksom på, hvad en stærk dollar betyder for især produktionsselskaberne i USA. Det er den hurtige konklusion på centralbankens fremlæggelse af Beige Book i går, skriver chefstrateg Henrik Drusebjerg fra Carnegie i en kommentar torsdag morgen.

Blandt de danske selskaber har flere fået ændret deres kursmål. TDC, der falder 0,4 pct. til 33,07 kr., er et af dem. Telekoncernen har fået sænket kursmålet hos det amerikanske finanshus Jefferies. Kursmålet lyder nu på 34 kr. mod tidligere 49 kr., mens anbefalingen fortsat er "hold".

Nordea er blevet kigget over skulderen af de to finanskolleger, UBS og JP Morgan, der begge ændrer i deres kursmål for bankaktien. UBS har sænket til 80,23 kr. fra 82,06 kr. og gentager anbefalingen "neutral", mens JP Morgan har sænket kursmålet med omkring 4 kr. til 96,09 kr. og fastholder anbefalingen "overvægt". Nordea stiger 0,4 pct. til 76,20 kr.

Enzymproducenten Novozymes, der stiger 0,8 pct. til 272,10 kr., har fået sænket kursmålet hos ABG til 360 kr. fra 375 kr. Samtidig har UBS sænket til 385 kr. fra 400 kr. Begge finanshuse har anbefalingen "køb".

Smykkeselskabet Pandora, der fik kursklø i onsdagens handel ovenpå en analyse fra Carnegie, der pegede på en opbremsning i virksomhedens amerikanske salg, får torsdag endnu flere bank og falder 1,6 pct. til 740 kr.

Aktierne i A.P. Møller-Mærsk er i godt humør fra morgenstunden, dog uden at der er kommet væsentligt nyt i relation til selskabet. B-aktien i det lyseblå konglomerat stiger 1,2 pct. til 11.030 kr.

I Nürnberg fortsætter EUHA-høreapparatmesse, og derfor vil der i løbet af dagen blive holdt øje med de to danske producenter af høreapparater, GN Store Nord og William Demant Holding.

Torsdag morgen har GN Store Nords høreapparatforretning, GN Resound, desuden indgået et strategisk samarbejde med det australske selskab Cochlear. Det fremgår af en fælles pressemeddelelse fra selskaberne.

Der er tale om fælles udvikling af såkaldte bimodale eller hybride høreløsninger, som kombinerer akustisk hørelse fra høreapparater med elektrisk hørelse fra et implantat. Kort efter åbning falder GN Store Nord 0,1 pct. til 125,20 kr., mens William Demant Holding stiger 0,5 pct. til 563,50 kr.

Nunaminerals, der i øjeblikket er suspenderet fra handel, tror på en snarlig redning, idet selskabet Greenland Mining Management tilfører 10 mio. kr. og tilbyder at betale en række kreditorer, mens det samtidig kommer til at sidde på 85 pct. af aktierne. Det oplyser det grønlandske mineselskab i forbindelse med sin længe ventede aflæggelse af regnskabet for 2014.

Københavns Lufthavne, der falder 0,8 pct. til 3225 kr., har planer om adskillige trecifrede millionprojekter for at nå målet om at vokse fra 25 mio. til 40 mio. passagerer om året, skriver Berlingske Business.

TV: C20 sparkes godt i gang