Aktier: Fire festlige dage blev til fem i Europa

Fire festlige dage blev til fem tirsdag, da de europæiske aktier i en slutspurt - en Tour de France-etapevinder værdig - lukkede i positivt terræn for femte dag i træk efter at have ligget med moderate fald det meste af dagen.

Foto: FRANK RUMPENHORST. Stoxx 600-indekset sluttede 0,5 pct. højere i indeks 398,30 med en stort set ligelig fordeling mellem stigende og faldende aktier.
Læs mere
Fold sammen

Stoxx 600-indekset sluttede 0,5 pct. højere i indeks 398,30 med en stort set ligelig fordeling mellem stigende og faldende aktier.

- Der er lettelse, men ikke eufori, forklarer seniorstrateg i NN Investment Partners Patrick Moonen til Bloomberg News.

Han vurderer, at selv om der er en aftale, så er eksekveringsrisikoen fortsat høj, og der er mange forhindringer, som skal passeres.

Regnskabssæsonen er så småt i gang i Europa.

Den schweiziske transportkoncern Kuehne+Nagel, der kom igennem andet kvartal med øget indtjening på både drifts- og bundlinjeniveau, kørte fra de fleste tirsdag.

Koncernens aktier steg 2,2 pct. til 129,20 schweizerfranc.

Kursstigningen kom på trods af, at omsætningen faldt i alle fire divisioner hos DSV-konkurrentten - blandt andet på grund af valutamodvind samt faldende volumen i den store søfragtsdivision.

Usikkerhed om fremtiden gør dog, at Kuehne+Nagel dropper sine prognoser for volumenudviklingen resten af året.

Den svenske storbank SEB kom fint igennem sit andet kvartal, hvor blandt andet bundlinjen endte højere end ventet i markedet. SEB-aktien satte sig dog godt 2 pct. til 108,60 svenske kr. på børsen i Stockholm.

Derimod kvitterede investorerne for, at norske Gjensidige Forsikring tjente langt mere end ventet i andet kvartal.

Aktierne i forsikringskoncernen steg med 2,5 pct. til 131,70 norske kr.

Toplinjen viste en vækst til 5188 mio. norske kr. fra 5062 mio. norske kr. i samme kvartal et år tidligere. Og combined ratio faldt helt ned til 79,4 mod en forventning om 87,6. Dermed blev det til et overskud før skat på 1640 mio. norske kr. mod ventet 1268 mio. norske kr. ifølge SME Direkt.