Aktier: Finske selskaber tog teten i grønt marked

Der var overordnet set stigninger på de europæiske aktiemarkeder mandag, hvor to finske selskaber var blandt de aktier med størst fremgang.

Læs mere
Fold sammen

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks steg 0,3 pct. På de store markeder var der størst fremgang i det tyske DAX-indeks, som steg omkring 0,6 pct., mens der var et fald på 0,5 pct. i det britiske FTSE 100-indeks.

I toppen af Stoxx 600-indekset sluttede den finske emballageproducent Huhtamäki, som er konkurrent til danske Brdr. Hartmann. Både Nordea og SEB gentog mandag købsanbefalinger af aktien forud for selskabets regnskab senere på ugen. Huhtamäki-aktien steg 5,8 pct.

Huhtamäki blev dog overgået af den finske stålproducent Outokumpu, hvis aktie steg hele 15,5 pct., efter at det mandag solgte 55 pct. af aktierne i det kinesiske stålselskab Shanghai Krupp Stainless for 370 mio. euro.

Længere nede i Europa var der også pæn fremgang til det Luxembourg-baserede selskab Eurofins, der laver analyser af blandt andet fødevarer, medicin og kosmetik.

Selskabet meddelte mandag, at det vil nå sit mål om en årlig omsætning på 2,5 mia. euro allerede i 2016. Det er et år tidligere end planlagt og blev belønnet med en fremgang på knap 10 pct. og en plads i de øverste luftlag i Stoxx 600-indekset.

I det franske offentliggjorde fødevareselskabet Danone pæne salgstal for tredje kvartal. Samlet set opnåede Danone en vækst i det sammenlignelige salg på 4,6 pct. i tredje kvartal mod ventet 4,3 pct. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg.

Investorerne kippede med hatten. Danone-aktien steg 2 pct.