Aktier: Fingerprint sprang ind i det nye år før tid

Det svenske selskab Fingerprint Cards, der har været en af årets største børskometer, sluttede 2015 med et af de mest markante kurshop i Europa.

Læs mere
Fold sammen

Selv om der ikke var noget nyt fra den svenske koncern i løbet af onsdagen, steg aktien 13 pct.

I løbet af 2015 er selskabet, der laver teknologi til genkendelse af en persons identitet ud fra fingeraftryk, steget med astronomiske 1598 pct., og det har nu en værdi på omkring 37 mia. svenske kr.

Onsdagens fremgang for Fingerprint betød samtidig, at selskabet fik en førsteplads i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, som består af 600 selskaber fordelt på 18 lande i Europa.

Selve indekset dykkede omkring 0,5 pct. på en dag, hvor investorerne havde ladet risikoappetitten blive hjemme, hvilket også blev forstærket af et nyt fald i olieprisen. Set over hele året er indekset steget omkring 8 pct.

Blandt selskaberne var der også fremgang til den schweiziske velhaverbank Julius Bear. Banken oplyste, at det venter at betale 547 mio. dollar til de amerikanske myndigheder i en skattesag.

Ifølge Bloomberg News har sagen i USA betydet, at banken har været hæmmet i at lave nye aftaler og investere i ny teknologi, og selskabet selv har også meldt ud, at den afsluttede sag giver mere klarhed for fremtiden. Aktien steg omkring 4 pct.

I den anden ende af indekset var der omvendt kurstæsk til britiske Ocado, der en pendant til Nemlig.com.

Ifølge Bloomberg News blev aktien presset af udtalelser fra Amazon, der er klar til at udvide sin forretning og vil begynde at sende dagligvarer til de britiske forbrugere. Aktien faldt omkring 3 pct.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk