Aktier: Fingerprint flyver til vejrs i rødt europæisk marked

Der er kursfald på de europæiske børser fredag, hvor en styrket euro er med til at holde humøret nede og presse flere af de eksporterende virksomheder.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks dykker 0,3 pct., mens det tyske DAX-indeks og franske CAC 40-indeks falder 0,6 pct. Det britiske FTSE 100-indeks er derimod tæt på uændret.

Svenske Fingerprint, der laver teknologi til genkendelse af fingeraftryk, er i fokus efter at have offentliggjort regnskab fredag morgen.

Selve hovedtallene var svagere end ventet, men ifølge flere iagttagere var der positive elementer i et samarbejde med den amerikanske gigant Qualcomm og stærke pengestrømme. Aktien stiger 10 pct., men er stadig faldet 45 pct. i år.

Der er også stor medvind til betalingskoncernen Paysafe, der har fået et bud på 3,8 mia. dollar fra kapitalfondene Blackstone og CVC Capital Partners. Buddet lyder på 590 pence per aktie, og det mulige salg har sendt aktien i vejret med 7 pct.

Vodafone har været på banen med regnskab for andet kvartal, og telegiganten havde en vækst på 2,2 pct., hvor analytikerne ifølge Bloomberg havde ventet en fremgang på 1,5 pct. Aktien stiger omkring 1 pct.

I Finland er der tæsk til FLSmidth-konkurrenten Metso, der ikke kunne leve op til analytikernes forventninger i andet kvartal. Aktien dykker 7,6 pct. og ligger nederst i Stoxx 600.

Den finske emballageproducent Huhtamäki har også en skidt afslutning på ugen, da regnskabet for andet kvartal landede svagere end ventet på både toplinje og indtjening. Aktien falder knap 6 pct.