Aktier: Fingerprint Cards undslap bred nedtur i markedet

Der var kursfald på de europæiske børser fredag, hvor en styrket euro holdt humøret nede og pressede flere af de eksporterende virksomheder. Den tidligere svenske børskomet Fingerprint Cards undgik nedturen som en blandt få.

Læs mere
Fold sammen

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks faldt 1 pct., mens nedturen var større i det tyske DAX-indeks og franske CAC 40, der dykkede 1,7 pct. og 1,5 pct.

Svenske Fingerprint, der laver teknologi til genkendelse af fingeraftryk, var fredag på banen med regnskab for andet kvartal, og selv om hovedtallene var svagere end ventet, var der ifølge flere analytikere positive elementer i et samarbejde med den amerikanske gigant Qualcomm og stærke pengestrømme. Aktien steg 8,6 pct., men er stadig faldet 45 pct. i år.

Der var også stor medvind til betalingskoncernen Paysafe, der har fået et købstilbud på 3,8 mia. dollar fra to kapitalfonde. Buddet på 590 pence per aktie sendte Paysafe frem med 6,6 pct. til 577,50 pence.

Vodafone offentliggjorde regnskab for andet kvartal, og telegiganten havde en vækst på 2,2 pct., hvilket overgik analytikernes spådom på 1,5 pct. og gav et kurshop på 0,5 pct.

I Finland var der tæsk til ingeniørselskabet Metso, der ikke kunne leve op til forventningerne i regnskabet for andet kvartal. Aktien faldt 6,4 pct.

Flere tyske bilproducenter var ligeledes under pres efter en historie om mulig kartelvirksomhed i mediet Der Spiegel. Volkswagen faldt 3,9 pct., mens BMW droppede 2,5 pct.