Aktier: Fin fremgang i syne på Wall Street

Aktierne i USA vil stige, når handelen skydes i gang på Wall Street kl. 15.30 dansk tid mandag.

Læs mere
Fold sammen

Ugen indledes optimistisk, efter at IMF har udtrykt optimisme for USA's økonomi, og Apple står til at stige efter indgåelsen af en stor kinesisk aftale.

- Vi ser den typiske smukkesering op til årsskiftet. Alle ventede et julerally, og vi har fået det. Jeg tror, der også er et lettelsesrally efter Federal Reserves beslutning, siger aktiehandler Christoph Hock fra Alpha Wertpapierhandels til Bloomberg News med henvisning til den begyndende nedtrapning af den amerikanske centralbanks støtteprogram.

Futures indikerer en åbning med fremgang på omkring 0,5 pct. til det brede S&P 500-indeks, mens stigningen vil være lidt mindre i Dow Jones-indekset, men lidt højere i Nasdaq-indekset.

Sidstnævnte løftes blandt andet af Apple, der efter seks års forhandlinger har indgået en aftale med China Mobile, verdens største teleselskab med omkring 760 mio. kunder, om at sælge sine iPhone-telefoner i januar.

- Kina er et ekstremt vigtigt marked for Apple, og vores samarbejde med China Mobile giver os en mulighed for at levere iPhones til kunderne i verdens største mobilnetværk, lyder det fra Apple-topchef Tim Cook i en meddelelse.

Apple-aktien indikeres 3,3 pct. højere i formarkedet til en kurs omkring 567 dollar.

En anden telefoninyhed løfter T-Mobile 2,3 pct. i formarkedet, nemlig at japanske Softbank angiveligt planlægger en overtagelse af hovedparten af aktierne i T-Mobile.

Til gengæld vil juvelerkæden Tiffany & Co. blive ramt af den store erstatning, selskabet skal betale til schweiziske Swatch Group efter afgørelsen af en voldgiftssag.

Afgørelsen udspringer af en tvist fra september 2011. Swatch Group afbrød dengang et samarbejde med den amerikanske juvelerkæde med beskyldninger om, at den blokerede for udviklingen af forretningen. Tiffany & Co. var uenig og et juridisk slagsmål startede mellem de to selskaber, som fire år tidligere havde indgået en alliance om i fællesskab at udvikle og sælge ure under Tiffanys varemærke og dele overskuddet.

Tiffany-aktien ligger 2,6 pct. lavere i formarkedet.

14.30-tiden landede et sæt nøgletal, som dog ikke ændrede stemningen i markedet mærkbart. Tallene viste blandt andet, at privatforbruget steg 0,5 pct. i USA i november, mens den personlige indkomst kun steg 0,2 pct., hvor der var ventet 0,5 pcts. fremgang ifølge Bloombergs estimater.

Senere mandag offentliggøres det endelige tillidsindeks fra University of Michigan for december. Økonomerne venter i snit et indeks på 83,0 mod 82,5 i den foreløbige opgørelse.