Aktier: Fiat Chrysler kørte forrest på ellers rød dag i Europa

Mens C20 Cap-indekset herhjemme hev en stigning hjem mandag, kunne de europæiske aktier generelt ikke holde sig på plussiden.

Foto: JOE RAEDLE

Samtlige af de største toneangivende indeks på kontinentet gik tilbage mandag, og det brede Stoxx 600-indeks faldt med 0,4 pct. Det var tredje handelsdag på stribe med fald i det indeks.

Værst gik det ud over bankpapirerne, der over den seneste periode med usikkerhed har måttet se renterne falde. Det rammer bankerne, fordi renteindtægter er den deres største indtægtskilde. Undergruppen af bankaktier i Stoxx 600-indekset faldt 0,9 pct.

Med omvendt fortegn var bilproducenten Fiat Chrysler et klart positivt indslag med sin stigning på 6,7 pct. til 11,42 euro. Aktien var understøttet af, at den kinesiske rival Great Wall Motor Company har udtrykt interesse for at købe Jeep-divisionen hos Fiat Chrysler.

Blandt de faldende aktier var der igen tilbagegang til hollandske Vopak, der også dykkede tungt fredag efter et skuffende regnskab.

Vopak, der tjener sine penge som operatør af tankterminaler, har en stribe udfordringer på kort sigt og venter et fald i driftsresultatet på 5-10 pct. i år. Aktien faldt 2 pct. til 36,85 euro efter fredagens dyk på 9,1 pct.

Franske Total, der var i vælten grundet overtagelsen af Maersk Oil, steg 0,3 pct. til 42,78 euro på børsen i Paris efter en ellers lavere start. Prisen for købet er 7,45 mia. dollar, og det hjalp sælgeren, Mærsk, til en pæn stigning herhjemme.