Aktier: Fed-taler kan tage fokus på negativ dag

. Handlen med de amerikanske aktiefutures indikerer en lettere negativ åbning på de amerikanske børser, på en mandag hvor flere taler fra medlemmer af den amerikanske centralbank, Federal Reserve, kan give nyt om, hvorvidt centralbanken forhøjer renten yderligere i år.

Mandag ved 14-tiden ligger de amerikanske aktiefutures stort set uændret med fald op til 0,2 pct.

Selskabsspecifikt kan der komme fokus på General Electric, som stiger med 0,1 pct. til 24,89 dollar i formarkedet, efter nyheden om at den amerikanske industrigigant har solgt sin industrial solutions-enhed til schweiziske ABB for 2,6 mia. dollar.

Derudover kan hollandsk-britiske Unilever, hvis aktie også handles i USA, komme i fokus. Koncernen har mandag indgået aftale om køb af den sydkoreanske kosmetikvirksomhed Carver Korea for 2,27 mia. euro svarende til 16,9 mia. kr.

Mandag er ligeledes investorernes sidste mulighed for at positionere sig i sportstøjsproducenten Nike, inden selskabet tirsdag kommer med regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2017/2018.

Umiddelbart inden de amerikanske markeders åbning taler William Dudley, chef for Federal Reserve i New York, i New York, senere taler Charles Evans, chef for Federal Reserve i Chicago, i Michigan, mens den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen, tirsdag holder tale.

/ritzau/FINANS