Aktier: Fed sendte investorerne tilbage på banen

Det amerikanske aktiemarked kom stærkt tilbage efter det pengepolitiske møde i Federal Reserve onsdag.

Læs mere
Fold sammen

Medlemmerne af Federal Open Market Committee, der er det officielle navn for den pengepolitiske komite, besluttede, at de vil vente på overbevisende argumenter for, at den økonomiske vækst presser inflationen op, inden renterne bliver hævet.

Samtidig bemærkede de, at opsvinget er aftaget, mens skønnet for fed funds-renten ved udgangen af 2015 blev reduceret til 0,625 pct. fra december prognosen på 1,125 pct.

- Der er ikke tid nok mellem nu og juni til at fastslå, at inflationsforventningerne har nået bunden, og det skubber sandsynligvis en beslutning ud til september. Bemærkningerne om, at den økonomiske vækst bremser lidt op, øger markedets bevidsthed om, at økonomien ikke klarer sig helt så godt, som Fed gerne så det, og det skubber også en beslutning ud i fremtiden, siger chefstrateg John Canally fra LPL Financial Corp. i New York til Bloomberg News.

Onsdag endte med et plus i S&P 500-indekset på godt 1,2 pct. til 2099,50. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med en stigning på 1,3 pct. i 18.079,19, og Nasdaq-aktierne øgede 0,9 pct. til 4982,83 efter en kort overgang at have snuset til 5000.

Small Cap-aktierne i Russell-indekset satte rekord efter en stigning på 0,8 pct. til 1252,14.

Omsætningen lå i den høje ende på New York Stock Exchange, hvor godt 800 mio. aktier skiftede hænder. Aktiviteten på Nasdaq-børsen var også i top med 2 mia. aktier i omsætning.

Alle 10 af de vigtigste segmenter i S&P 500 landede stigninger onsdag med en plus på 2,7 pct. i energi- og forsyningsselskabsaktierne. Blandt andet Chevron Corp., Exxon Mobil Corp og Caterpillar var blandt de bedste med stigninger på over 2 pct.

Blandt de andre selskaber var der før handelsstart regnskab fra transportkoncernen Fedex. Fedex opnåede et bedre resultat i selskabets tredje kvartal end ventet, men til gengæld var forventningerne til hele året ikke så høje, som markedet havde sat næsen op efter. Fedex-aktien dykkede 1,4 pct.

It-selskabet Oracle stod til regnskab for udviklingen i tredje kvartal, som blev offentliggjort efter børslukketid tirsdag. Oracle kunne notere en justeret indtjening på linje med forventningerne, mens salget blev presset ned af den i øjeblikket meget stærke dollar. Til gengæld var der ifølge flere analytikere positive meldinger omkring selskabets Cloud-services, hvilket var med til at give aktien et plus på 2,9 pct.

Bilproducenten General Motors vil stoppe med at sælge Opel-biler på det russiske marked i december i år. Også de fleste Chevrolet-modeller bliver fjernet med engangsomkostninger på 600 mio. dollar, hvoraf de fleste vil blive placeret i første kvartal. General Motors steg alligevel 0,6 pct.

Torsdag morgen handles den amerikanske S&P-aktiefuture med en stigning på 0,1 pct. i Asien.

/ritzau/FINANS