Aktier: Fed-referat holdt aktierne oppe

Onsdagens handel på Wall Street var præget af den amerikanske centralbanks referat fra det seneste pengepolitiske møde i september.

Referatet indeholdt ingen væsentlige overraskelser, men pegede fortsat på gradvise renteforhøjelser, hvilket gav lidt luft til de amerikanske aktier.

De defensive segmenter overpræsterede i forhold til det brede marked, mens de konjunkturfølsomme papirer haltede, og energiaktierne faldt i takt med et vigende oliemarked.

S&P 500-indekset lukkede med et plus på godt 0,1 pct. til 2139,18. De tunge aktier i Dow Jones steg knap 0,1 pct. til 18.144,20, mens Nasdaq-papirerne lukkede med et tab på 0,2 pct. i 5239,02.

Omsætningen lå 40 pct. under normalen på New York Stock Exchange.

Centralbankens referat fra det pengepolitiske møde i september viste, at flere medlemmer ser en rentestigning "relativt hurtigt", samt at de økonomiske data viser en fortsat stabil, men langsom bedring i økonomien.

Til gengæld var der divergerende vurderinger af arbejdsmarkedet, men et flertal lyttede til centralbankchef Janet Yellens argumenter og undlod i sidste ende at stemme for en renteforhøjelse.

Den amerikanske tiårige rente faldt 2 basispoint efter nyheden, mens dollaren svækkedes for blot at vende tilbage til udgangspunktet.

- Det var en lille smule mere afbalanceret i den forstand, at der var mere snak om muligheden for at hæve renterne. Når det er sagt, udligner det ret godt de faktorer, som den negative risiko uden for USA udgør, så måske de andre ting i økonomien kan give et pusterum, siger aktiechef Melda Mergen fra Boston Columbia Threadneedle Investments i Boston til Bloomberg News.

DEFENSIVE AKTIER I TOP

Det var de defensive aktier, der blev topscorere blandt de 11 sektorer i S&P 500. Ejendomsselskaberne steg 1,3 pct. og forsyningssektoren øgede 1,0 pct. efterfulgt af telesektoren, der lukkede med et plus på 0,6 pct.

I den modsatte ende lå sundhedssektoren med et fald på 0,6 pct. og energipapirerne, der droppede 0,4 pct.

Modsat den generelle tendens i it-sektoren steg Apple 0,9 pct., mens der var kursfald til chip-fabrikanter for tredje dag i træk efter en nedjustering fra svenske Ericsson. Cisco faldt efterfølgende 2,3 pct.

Oliemarkedet var generelt vigende efter meldinger fra Rusland, der øjensynligt alligevel ikke ønsker at begrænse produktionen. Exxon Mobil faldt 0,7 pct., og Chevron droppede 0,9 pct.

Jernbaneselskabet CSX Corp. fremlagde et godt regnskab efter lukketid, og aktien steg 2,6 pct. i eftermarkedet.

De kommende dage kommer der regnskaber for tredje kvartal fra blandt andet Delta Airlines, JPMorgan og Citigroup.

Analytikere forudser et fald i overskuddene på 1,6 pct. i kvartalet for selskaberne i S&P 500.

- Tendensen fra industrivirksomhedernes regnskaber er ret svag, men vi ser ikke tegn på, at de bløder, siger chefinvestor John Augustine fra Huntington Bank i Ohio, der stadig ser potentiale for positive overraskelser.

Torsdag morgen er aktiemarkederne i Fjernøsten overordnet negative efter et sæt ringe kinesiske eksportdata. De amerikanske aktiefutures ligger samtidig med fald på 0,6-0,7 pct.