Aktier: Fed-møde tog fokus selv om alle talte om Apple

De amerikanske aktier sivede en smule tirsdag, mens investorerne forholdt sig afventende forud for onsdagens udtalelse fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der holder rentemøde.

Læs mere
Fold sammen

Derudover var det ellers et overraskende flot regnskab fra Apple, som var tirsdagens helt store samtaleemne.

S&P 500-indekset dalede 0,3 pct. til 2065,89, mens Dow Jones satte sig 0,2 pct. til 17.581,43. Og Nasdaq-indekset faldt 0,1 pct. til 5030,15.

Investorerne afventede formodentlig i høj grad onsdages rentemøder i den amerikanske centralbank, Federal Reserves, pengepolitiske komité, FOMC. Her håber investorerne at kunne få et pejlemærke for, hvornår den længe ventede rentehævning vil blive iværksat af centralbanken.

Ud over at afvente, hvad der kommer af udmeldinger fra Federal Reserve, bærer de amerikanske aktiemarkeder præg af, at regnskabssæsonen er i fuld gang.

Blandt andet er teknologigiganten Apple kommet med sit regnskab for fjerde kvartal 2014/15 tirsdag aften dansk tid. Og trods massive forventninger formåede selskabet at leve op til markedernes krav - og endda overgå dem. Det blev til 48 mio. solgte iPhones, og det var medvirkende til, at overskuddet steg med 31 pct. i forhold til samme kvartal sidste år.

I alt blev overskuddet på 11,1 mia. dollar, svarende til knap 75 mia. kr., hvilket er omkring 17 mia. kr. mere end i samme periode sidste år. Omsætningen blev 51,5 mia. dollar. Her havde analytikerne ifølge data indsamlet af Bloomberg News ventet 51 mia. dollar.

Indtjeningen per aktie endte på 1,96 dollar mod ventede 1,88 dollar.

Apple lancerede i september den seneste udgave af selskabets iPhone, 6s, og salget af den populære telefon var med til at øge antallet af solgte iPhones med 22 pct.

Apple-aktien steg med 0,5 pct. til 115,15 dollar i det amerikanske eftermarked.

Men mens overskuddet bare vokser og vokser hos Apple, har selskabet bag det sociale medie Twitter fortsat svært ved at tjene penge.

I tredje kvartal fik Twitter et driftsresultat (EBITDA) på 142,1 mio. dollar, hvor analytikerne havde ventet 117,3 mio. dollar, fremgår det af Twitters regnskab for tredje kvartal. Men samtidig leverede selskabet et samlet underskud på 132 mio. dollar. Det fik Twitter-aktien til at falde kraftigt i eftermarkedet.